Skip to main content

Ο Ναν διέσωσε το αήττητο του Παναθηναϊκού

Με τον Αμερικανό να σημειώνει τους τελευταίους πέντε πόντους του αγώνα οι «πράσινοι» νίκησαν in extremis την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι

Η ΑΕΚ πήγε να κάνει το colpo grosso στο πρωτάθλημα της Basket League και να φύγει με μια σπουδαία νίκη από το ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο νεοφερμένος άσος σημείωσε τους πέντε τελευταίους πόντους του αγώνα της 7ης ημέρας κι έδωσε τη νίκη στους «πράσινους» με 86-85 απέναντι στην Ένωση, που δεν φάνηκε ψύχραιμη για να φύγει με το σπουδαίο «διπλό».

Ο Αμερικανός γκαρντ κράτησε όρθιους τους «πράσινους» και απέτρεψε την ήττα τους, όταν με τρίποντο μείωσε σε 85-84 στα 49΄΄ πριν τη λήξη και ύστερα, μετά το άστοχο χουκ του Τίλμαν κέρδισε το φάουλ από τον ίδιο προσπαθώντας να διεισδύσει στη ρακέτα.

Στα 13΄΄ πριν τη λήξη πήγε στις βολές, ευστόχησε και στις δύο και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφού το ελεύθερο τρίποντο του Ραντλ σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα δεν βρήκε στόχο.

Συνολικά, ο Ναν σημείωσε 18 πόντους με 2/4 δίποντα και 4/5 τρίποντα, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ κι έκανε 3 κλεψίματα.

Στους 15 πόντους με 2/3 τρίποντα τελείωσε τον αγώνα ο Σλούκας, ενώ 13 πρόσθεσε ο Μάριους Γκριγκόνις και από 11 οι Λεσόρ και Μήτογλου.

Για την ΑΕΚ, ο Τίλμαν άγγιξε το νταμπλ νταμπλ (20π., 9ρ.) αλλά ήταν «μοιραίος» στο τέλος, 16 πόντους (4/5 τρίποντα) πέτυχε ο Κουζμίνσκας και 15 πρόσθεσε ο Καμπενγκέλε.