Skip to main content

Πλήρης ρήξη χιαστών, τέλος η σεζόν για τον Γκάβι

REUTERS/Juan Medina

Αυτός ο τραυματισμός χρειάζεται διάστημα 8-9 μηνών για πλήρη αποκατάσταση, με τον νεαρό άσο να χάνει τη σεζόν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Δυστυχώς είχε ήδη ανακοινωθεί μετά τον αγώνα από τον ισπανικό Τύπο, ενώ και τα σχόλια του προπονητή της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε, άφηναν ελάχιστα περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Γκάβι υπέστη πλήρη ρήξη χιαστών κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ισπανίας με τη Γεωργία, το βράδυ της Κυριακής, για τα προκριματικά του Euro 2024.

Σήμερα, η Μπαρτσελόνα επικοινώνησε επίσημα τον τραυματισμό του άσου της, για τον οποίο η σεζόν φαίνεται να έχει ήδη τελειώσει.

«Άσχημα νέα για την “Μπάρτσα”. Οι εξετάσεις που έγιναν στον παίκτη της πρώτης ομάδας Γκάβι επιβεβαίωσαν πλήρη ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατο και σχετικό τραυματισμό στον έξω μηνίσκο.

Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε χειρουργική θεραπεία. Στη συνέχεια θα εκδοθεί νέο ιατρικό δελτίο Τύπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Καταλανών.

Αυτός ο τραυματισμός απαιτεί τουλάχιστον 6 μήνες μη διαθεσιμότητας και γενικά 8-9 μήνες για πλήρη αποκατάσταση. Ένα τεράστιο πλήγμα για τον 19χρονο μέσο της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής ομάδας.