Skip to main content

Basket League: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

«Θύματά» τους οι δύο ομάδες της Πάτρας, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν του Προμηθέα και τον «Δικέφαλο» να περνά από την έδρα του Απόλλωνα.

Με τον Τόμας Γουόκαπ να επιστρέφει στην… κανονικότητα, να σκοράρει 20 πόντους και να ηγείται της ομάδας του, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Προμηθέα με 92-75 για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και στρέφει την προσοχή του στην Ευρωλίγκα, καθώς ακολουθεί «διπλή» εβδομάδα.

Ο Γουόκαπ μέτρησε 20 πόντους με 4/4 δίποντα και 4/5 τρίποντα σε 22 λεπτά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής καθώς ο Προμηθέας δεν δικαίωσε στο ΣΕΦ τις προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει με τις εφετινές εμφανίσεις του και αυτό ήταν καλό για τους περισσότερους «ερυθρόλευκους».

Εντάξει, ο Φαλ μπορεί να έπαιξε και πάλι αρκετά αφού ο Μιλουτίνοφ ήταν εκτός δωδεκάδας με κάταγμα σε δάχτυλο του ποδιού του, αλλά ο Τανούλης πήρε την ευκαιρία και ξεκούρασε τον Γάλλο, με απολογισμό 6 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 αξιοσημείωτες ασίστ.

Ο Ολυμπακός έκανε το 5-1 στο πρωτάθλημα την ώρα που η αχαϊκή ομάδα γνώρισε δεύτερη ήττα σε έξι αγώνες. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ο «ζεστός» Κάουαν με 20 πόντους (4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα).

Λίγη ώρα νωρίτερα την ήττα είχε γνωρίσει και η άλλη ομάδα της Πάτρας, ο Απόλλωνας, που έχασε στην έδρα του με 67-54 από τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» είχε κορυφαίους παίκτες τα δύο νέα αποκτήματά του, Κένταλ και Άλστον

Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 3-3, ενώ ο Απόλλωνας, στο ντεμπούτο του Κώστα Δελέγκου σε πάγκο της Basket League, γνώρισε την πέμπτη συνεχή ήττα και υποχώρησε στο 1-5.

Στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ ο Άλστον είχε 19 πόντους (7/10 σουτ) και 14 ριμπάουντ σε 22 λεπτά, ενώ από 10 πόντους πρόσθεσαν οι Κένταλ, Τσαϊρέλης και Χάρισον.

Για τους γηπεδούχους, που δεν είχαν και πάλι διαθέσιμο τον Σταρκς και «έσπασαν» τα καλάθια (19/60 σουτ), ο Μπράουν είχε 11 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ουάσινγκτον «έγραψε» 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.