Skip to main content

Στο Βερολίνο το πρώτο «διπλό» του Παναθηναϊκού

Με πολυφωνία στην επίθεση και εξαιρετική στατιστική, ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας την Άλμπα Βερολίνου για την 7η αγωνιστική της Ευεωλίγκας.

Στο Βερολίνο με αντίπαλο την Άλμπα σημείωσε ο Παναθηναϊκός την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας της γερμανικής ομάδας με 99-85 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Όπως δείχνει χαρακτηριστικά το τελικό σκορ, η επιτυχία των «πράσινων» θεμελιώθηκε στην επίθεσή τους που σκόραρε παρά έναν εκατό πόντους.

Από την άλλη όμως η άμυνά τους δέχθηκε άλλους από 85 από την ουραγό και μέχρι τώρα χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης, κι αυτό ο Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να το σημειώσει.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο όπου το «τριφύλλι» προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή (27-26), η δεύτερη περίοδος ήταν πολύ παραγωγική για τους φιλοξενούμενους, που σημείωσαν 33 πόντους και δέχθηκαν 21 για να προηγηθούν με 60-47.

Αυτό ήταν και το «μαξιλαράκι» ασφαλείας για τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια, που συντήρησε μια διαφορά πέριξ των 17 πόντων και δεν ανησύχησε ως το τέλος, φτάνοντας στην τρίτη νίκη του και υποχρεώνοντας την ουραγό Άλμπα σε έκτη ήττα.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μήτογλου με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Γκριγκόνις (16π., 4/8τρ.), Σλούκας (14π., 6ασ.), Βιλντόζα (13π., 4/4τρ.) και Μπαλτσερόφκι (11π., 3ασ., 3μπλοκ).

Ο Κέντρικ Ναν έκανε ντεμπούτο για τον Παναθηναϊκό παίζοντας για 8 λεπτά, με απολογισμό 6 πόντους και μία ασίστ. Υπέρτεροι των Γερμανών ήταν οι Μπράουν και Τίμα με 17 και 16 πόντους, αντίστοιχα.