Skip to main content

Ο Πανσερραϊκός «καθάρισε» και τον ΟΦΗ

Η μαχητικότατη ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή απέναντι στους Κρήτες και δικαιώθηκε για την επιμονή της με μια μεγάλη νίκη.

Ο Πανσερραϊκός συνεχίζει να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Παρά την ταλαιπωρία με την έδρα από την αρχή της περιόδου 2023-24 και το δύσκολο πρόγραμμα, η νεοφώτιστη μακεδονική ομάδα έδωσε απόψε συνέχεια στις αξιοσημείωτες εμφανίσεις της επικρατώντας στις Σέρρες, με ανατροπή, 2-1 του ΟΦΗ.

Με αυτή την αναμέτρηση ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το πέρας της οποίας είδε τα «Λιοντάρια» του Πάμπλο Γκαρσία να ανεβαίνουν στους 12 βαθμούς και την 8η θέση, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο (στον Βόλο).

Αντίθετα, οι Κρήτες του Βάλντας Νταμπράουσκας ηττήθηκαν για δεύτερη συνεχή αγωνιστική και παρέμειναν καθηλωμένοι στους 13 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με την προσφιλή σε αυτούς τακτική του αιφνιδιασμού και τα κατάφεραν μια χαρά, καθώς στο 16ο λεπτό ο Ριέρα πήρε την κάθετη πάσα του Τοράλ, απέφυγε το τάκλιν του Μπέργκστρομ, πέρασε τον Χόβαν και από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Ηρακλείου δεν χάρηκε πάντως για πολύ, αφού στο 24΄ ο Χατζηστραβός με ωραία κίνηση από αριστερά συνδυάστηκε με τον Μασαρίποφ και με ένα απίθανο σουτ νίκησε τον Μπάουμαν για το 1-1.

Μάλιστα, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια σε δύο περιπτώσεις αργότερα, στο 34΄ σε προσπάθεια του Άλεξιτς και στο 35΄ του Στάικου, για να κρατήσει το σκορ.

Ο ΟΦΗ είχε στο 55΄ μια καλή στιγμή, όταν ο Ντίκο «έστρωσε» με το κεφάλι στον Ριέρα αλλά το τελείωμα του Ισπανού έφυγε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 58΄ ο Γκαγέγκος έκανε άσχημα το τελείωμα μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Ριέρα.

Οι Κρήτες συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες κι έτσι στο 62΄ ο Χοβάν έβγαλε εντυπωσιακά κοντινή κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε, ενώ στο 65΄ ο Τομάς σπατάλησε μοναδική φάση για το προσπέρασμα πλασάροντας πάνω από το δοκάρι.

Τελικά, στο 84΄ ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Καρώ στον Άλεξιτς. Αρχικά ο Παπαπέτρου έδειξε «παίζετα» αλλά με παρέμβαση του VAR η φάση ελέγχθηκε ξανά και καταλογίστηκε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Μούργος στο 88΄ δίνοντας τη μεγάλη νίκη στον Πανσερραϊκό.