Skip to main content

Basket League: Νίκες για ΑΕΚ, Άρη και Περιστέρι

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τις τέσσερις σε πέντε αγώνες ενώ η Ένωση σημείωσε τη δεύτερη εφετινή «κατοστάρα» της.

Με τον Μπάνκστον εντυπωσιακό στο πρώτο μέρος, ο Άρης επικράτησε με 88-78 του Κολοσσού στη Ρόδο για την πέμπτη αγωνιστική της Stoiximan Basket League κι έφτασε τις τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Μπάνκστον με 21 πόντους έκανε την αρχή και ο Γκάλινατ με 19 έβαλε το… κερασάκι στο «διπλό» των «κίτρινων». Για τους γηπεδούχους, ο Γκάουντλοκ έδειξε την ποιότητα του στο ντεμπούτο του σημειώνοντας 22 πόντους.

Με τους φιλοξενούμενους σταθερά μπροστά στο σκορ, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι παίκτες του Κούρο Σεγκούρα έφεραν τη διαφορά στους τέσσερις (64-60), ωστόσο ο Άρης απάντησε με σερί 7-0 «χτίζοντας» ξανά διψήφια απόσταση (71-60) με καλάθι του Σανόγκο στο 33΄.

Οι «κίτρινοι» επανήλθαν στην απόδοση του πρώτου μέρους, με τον Κολοσσό ν’ απειλεί με τον Γκάουντλοκ για να κρατήσει κοντά στο σκορ την ομάδα του, όμως με δύο τρίποντα του Γκάλινατ στο τελευταίο δίλεπτο ο Άρης «σφράγισε» την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Λίγο νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε σημειώσει τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Stoiximan Basket League, επικρατώντας της Καρδίτσας με 103-88.

Έχοντας επιθετική πολυφωνία και με όλους τους παίκτες της Ένωσης να σκοράρουν, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει επιθετικό ρυθμό από νωρίς στο παιχνίδι, να χτίσει διψήφιες διαφορές και να φτάσει στη νίκη που την έφερε στο 2-3.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Καρδίτσας στο πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι της μακριά από το γήπεδό της γνώρισε ισάριθμη ήττα, μένοντας στο 0-5.

Ο Ραντλ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 20 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Κουζμίνσκας (17), Τίλμαν (15) και οι Καράμπελας, Νετζήπογλου (από 10). Για τους Θεσσαλούς οι Ουάιτ και Καμπερίδης τελείωσαν έχοντας από 14 πόντους ενώ ο Σμιθ 12.

Με επιμέρους σκορ στο δεύτερο ημίχρονο 48-22 και 14/26 τρίποντα συνολικά, το Περιστέρι bwin πέτυχε στο Μαρούσι επί της τοπικής ομάδας την πρώτη νίκη του (104-73) στην Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Χαντς που σκόραρε 23 πόντους με 4/5 τρίποντα και ο Ράγκλαντ ο οποίος έκανε νταμπλ νταμπλ με 13 πόντους και 12 ασίστ.

Πριν το τζάμπολ του αγώνα το Μαρούσι και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δήμος Στασινόπουλος τίμησαν τον Βασίλη Σπανούλη, που αγωνίστηκε στην ομάδα του βορείου προαστίου για τέσσερα χρόνια (2001-05).

Πηγή: ΕΣΑΚΕ