Skip to main content

Netflix και live sport: στο στόχαστρο η πυγμαχία

Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα ροής πλησιάζει στη ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης «Netflix Cup» στην οποία θα συμμετέχουν τα αστέρια της Formula 1 σε διαγωνισμό γκολφ, πλαισιωμένοι από επαγγελματίες παίκτες.

Ο κόσμος του Netflix μπορεί να διευρυνθεί έτι περαιτέρω στη ζωντανή μετάδοση αθλητικών γεγονότων. Παρά τις αρνήσεις από τους επικεφαλής της πλατφόρμας ροής, οι μελλοντικές στρατηγικές κινούνται όλο και περισσότερο προς την πορεία που έχει ήδη ακολουθήσει με επιτυχία η Amazon Prime.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το Netflix εξετάζει προσεκτικά τη μετάδοση ζωντανής πυγμαχίας που θα εμπλέκει προσωπικά τον Τζέικ Πολ.

Εξετάζονται επίσης αγώνες Premier Boxing Champions, που επί του παρόντος προβάλλονται στο Showtime, ένα δίκτυο που θα κλείσει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία (Paramount) αργότερα φέτος. Ο ίδιος ο Πολ είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ του Netflix στη σειρά «Untold», που κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι.

Αλλά προτού επιχειρήσει σε οποιαδήποτε ζωντανή ροή αθλητικών αγώνων, το Netflix έχει «σημαδέψει» την 14η Νοεμβρίου στο ημερολόγιό του, όταν θα μεταδώσει το Netflix Cup.

Πρόκειται για μια διοργάνωση γκολφ που θα σηματοδοτήσει την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας τεχνολογίας να προβάλει ζωντανά αθλητικά. Αυτό θα περιλαμβάνει αθλητές από τη σειρά PGA Tour του Netflix «Full Swing» και τη σειρά Formula 1 «Drive to Survive».

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης κερδών του Netflix, ο συν-CEO Τεντ Σαράντος είπε ότι δεν υπήρξε καμία θεμελιώδης αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας σχετικά με ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις.

«Επενδύουμε πολλά στην αύξηση των δυνατοτήτων μας σε ζωντανή μετάδοση, έτσι ώστε καθώς η ζήτηση αυξάνεται και βρίσκουμε διαφορετικούς τρόπους για τη ζωντανή ζωή να είμαστε μέρος της δημιουργικής αφήγησης. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό σε κλίμακα», υπογράμμισε ο ομογενής μάνατζερ.

Οι στρατηγικές του Netflix, σύμφωνα με φήμες, φαίνεται να εστιάζουν σε ένα σχέδιο που επικεντρώνεται σε ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις με αθλητές και ομοσπονδίες με τις οποίες ήδη συνεργάζεται, είτε αυτό οδηγεί είτε όχι σε εκπομπές πέρα ​​από συγκεκριμένες, μεμονωμένες εκδηλώσεις.

naftemporiki.gr