Skip to main content

Γκολ και θέαμα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»

REUTERS/Ciro De Luca

Μια ισοπαλία (2-2) γεμάτη συγκινήσεις ανάμεσα σε Νάπολι και Μίλαν, με τους «Ροσονέρι» να προηγούνται με δύο γκολ αλλά να ισοφαρίζονται από τους «Ατζούρι» χάρη σε ένα δυνατό δεύτερο ημίχρονο.

Το Νάπολι-Μίλαν για τη 10η αγωνιστική του Καμπιονάτο ήταν ένα ντέρμπι όλο θέαμα που δεν ανέδειξε νικητή, με τις ομάδες να μένουν στο 2-2 έχοντας από ένα ημίχρονο κυριαρχίας.

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο οι «Ροσονέρι» υπήρχαν στο γήπεδο, παίζοντας σαν τη γάτα με το ποντίκι απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας και χάνοντας πλήθος ευκαιριών.

Ο Ζιρού έστειλε το πρώτο μήνυμα «σημαδεύοντας» το δοκάρι του Μερέτ, αλλά ήταν ένα μήνυμα που έγινε αντιληπτό μόνο όταν ο Γάλλος γκολτζής έστειλε τους «Ροσονέρι» στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας σκοράρει το 0-2, στο 22ο και 31ο λεπτό.

Εκ διαμέτρου αντίθετο το δεύτερο μισό, με τους «Παρτενοπέι» να είναι κυριαρχικοί και να ισοφαρίζουν γρήγορα. Ο Πολιτάνο σημείωσε το 1-2 πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, ενώ ένα εκπληκτικό φάουλ του Ρασπαντόρι πάγωσε τον Μαινιάν κι έφερε το 2-2, με το γήπεδο σε παραλήρημα.

Ο Κβαρατσχέλια είχε το νοκ άουτ στο αριστερό πόδι του στο 90΄+4, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαινιάν. Μια ισοπαλία γεμάτη συγκινήσεις, με τη Νάπολι να τελειώνει με δέκα παίκτες μετά την κόκκινη κάρτα του Νατάν, λίγα λεπτά πριν το 90΄.

Αποτελέσματα και σκόρερ (Κυριακή 29/10):

  • Κάλιαρι-Φροζινόνε 4-3 (72΄ Οριστάνιο, 76΄ Μακούμπου, 90΄+4, 90΄+6 Παβολέτι – 23΄, 37΄ Σούλε, 49΄ Μπρεσιανίνι)
  • Μόντσα-Ουντινέζε 1-1 (27′ Κολπάνι – 67΄ Λούκα)
  • Ίντερ-Ρόμα 1-0 (81΄ Τιράμ)
  • Νάπολι-Μίλαν 2-2 (50΄ Πολιτάνο, 63΄ Ρασπαντόρι – 22΄, 31΄ Ζιρού)