Skip to main content

Πρώτες νίκες για Περιστέρι και Μαρούσι

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη υποχρέωσε στην πρώτη εφετινή ήττα τον Προμηθέα Πάτρας που ήταν μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος.

Tην πρώτη νίκη στην εφετινή Stoiximan Basket League πανηγύρισε το Περιστέρι bwin, καθώς επικράτησε με 76-71 του Προμηθέα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σταματώντας το αήττητο σερί της αχαϊκής ομάδας.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους, που μάζεψαν 20 επιθετικά ριμπάουντ, ήταν ο Χαντς με 18 πόντους, ενώ ο Τόμπσον είχε μεν 10 πόντους και 8 ριμπάουντ αλλά ήταν αρνητικός στην άμυνα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος.

Από τον φιλοξενούμενο Προμηθέα κορυφαίος ήταν ο Ετσενίκε, που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με τις ομάδες κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το Περιστέρι μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα με 59-56 με το τρίποντο του Χαντς στην εκπνοή της τρίτης περιόδου.

To μικρό αυτό προβάδισμα βρήκε άμεσα απάντηση από τον Προμηθέα Πάτρας που πέρασε μπροστά (66-65) στο 36΄, με το ενδιαφέρον να μένει αμείωτο ως το τέλος. Στις λεπτομέρειες οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν καλύτερες επιλογές κι έκαναν λιγότερα λάθη, με συνέπεια να φτάσουν στην πρώτη νίκη τους.

Πρώτη νίκη και για το Μαρούσι, που επικράτησε με 94-88 της Καρδίτσας και άφησε τους Θεσσαλούς, μετά και από τη νίκη του Περιστερίου, μοναδική ομάδα της λίγκας που δεν έχει ακόμα ροζ φύλλο αγώνα.

Με τον Μπρίσκοου σε εξαιρετική βραδιά (23 πόντοι, 6 ασίστ) και συμπαραστάτες τους Τζούστον (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Ραντούλιτσα (19 πόντοι) και Λούκοβιτς (15 πόντοι), το Μαρούσι έφτασε στην επικράτηση έχοντας στον πάγκο του τον Άγγελο Τσίκληρα που αντικατέστησε τον κλινήρη Γιώργο Λιμνιάτη, το ντεμπούτο του οποίου στην ομάδα πήρε παράταση.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Παπανικολόπουλος είδε τους παίκτες του να μην εκμεταλλεύονται τα 24 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν, ενώ είχαν 13 χαμένες ελεύθερες βολές και μόλις 16% στα τρίποντα. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μπιουκάναν (17 πόντοι) ενώ ακολούθησαν οι Σμιθ (16 πόντοι) και Ουάιτ (15 πόντοι).

Την πρώτη φετινή νίκη μακριά από τη Ρόδο πανηγύρισε ο Κολοσσος καθώς πέρασε με 87-69 από την Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα και ανέβηκε στο 2-2, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους (1-3), που έχασαν για τρίτη συνεχή αγωνιστική μετά τη νίκη στην πρεμιέρα.

Οι βάσεις της νίκης για την ομάδα της Ρόδου μπήκαν στην τρίτη περίοδο, όταν έφτασε να κάνει επιμέρους 27-5 ανεβάζοντας τη διαφορά στους 19 πόντους. Οι παίκτες του Κούρο Σεγούρα μάζεψαν 51 ριμπάουντ (μόλις 23 οι Πατρινοί) και τα εκμεταλλεύτηκαν έχοντας 23 πόντους στις «δεύτερες» επιθέσεις.

Ο Περάντες τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, ο Μπραΐκοβιτς ήταν «διπλός» με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Τζόργκενσεν είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για τους γηπεδούχους, που έχασαν στα μέσα της τρίτης περιόδου με τραυματισμό τον πρώτο σκόρερ τους, Σταρκς (13 πόντοι, 5 ασίστ σε 23΄), οι Μουράτος, Φιλιππάκος και Ουάσινγκτον τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας από 10 πόντους.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ