Skip to main content

Στη Φενερμπαχτσέ το εφετινό ρεκόρ νικών στην Ευρώπη

Η ομάδα του Ισμαήλ Καρτάλ είναι απλά ασταμάτητη από την αρχή της περιόδου μετρώντας 17 συνεχείς νίκες με συνολικό απολογισμό 50 τερμάτων.

Μετά το «τρίποντο» επί της Χατάισπορ την Κυριακή (4-2), η Φενέρμπαχτσε είναι ο απόλυτος ηγέτης της τουρκικής Süper Lig, με εννέα νίκες σε εννέα αγώνες.

Από τις 26 Ιουλίου και το εμφατικό 5-0 στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League επί της Ζίμπρου Κισινάου, οι παίκτες του Ισμαήλ Καρτάλ είναι απλά αήττητοι, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακόμα πιο δυνατή έκτοτε, η Φενερμπαχτσέ έχει κερδίσει και τους 17 (!) αγώνες που έχει παίξει. Στην πορεία τους μέχρι σήμερα οι Τούρκοι έχουν σκοράρει 50 φορές, κατά μέσο όρο 2,9 γκολ ανά παιχνίδι από την αρχή της σεζόν.

Για σύγκριση, στις κορυφαίες κατηγορίες της Ευρώπης μόνο η Αϊντχόφεν έχει κερδίσει τους πρώτους εννέα αγώνες πρωταθλήματος.

Ωστόσο, την ίδια περίοδο ο ολλανδικός σύλλογος έχασε από την Άρσεναλ και αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Σεβίλλη στο Champions League, ενώ είχε άλλη μια ισοπαλία με τη Ρέιντζερς, στα πλέι οφ του CL.

Αυτή την Πέμπτη υποδέχεται τη βουλγαρική Λουντογκόρετς στη φάση των ομίλων του Europa Conference League, με φανερό στόχο την επέκταση αυτού του εντυπωσιακού σερί.

naftemporiki.gr