Skip to main content

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκαν της Παρτιζάν Βελιγραδίου στην παράταση και έφτασαν τις δύο επιτυχίες σε τέσσερις αγώνες.

Το ΣΕΦ φιλοξένησε τη νύχτα της Πέμπτης ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) παιχνίδια στην εφετινή Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στην παράταση της Παρτιζάν Βελιγραδίου με 98-94 (κανονική διάρκεια 85-85).

Οι «ερυθρόλευκοι», που προέρχονταν από δύο συνεχείς ήττες, σημείωσαν τη δεύτερη επιτυχία τους στους πρώτους τέσσερις αγώνες της διοργάνωσης παίζοντας για άλλο ένα βράδυ με ελλιπές ρόστερ, αφού στον τραυματία ΜακΚίσικ προστέθηκαν πριν το τζάμπολ και οι Μπραζντέικις, Σίκμα, αμφότεροι με προβλήματα τενοντίτιδας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ένα πολύ παραγωγικό και ουσιαστικό πρώτο ημίχρονο, το τέλος του οποίου τη βρήκε μπροστά στο σκορ με 49-43, αλλά η τρίτη περίοδος λίγο έλλειψε να αποδειχθεί καταστροφική για τους γηπεδούχους. Οι Σέρβοι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς εκμεταλλεύτηκαν τη… θαλασσοταραχή του Ολυμπιακού και προηγήθηκαν με διαφορά 14 πόντων (67-53) στο 29΄.

Το παιχνίδι γύρισε στην τελευταία περίοδο χάρη στον αρχηγό Παπανικολάου και τον οίστρο του Λαρεντζάκη, που βγήκαν μπροστά και οδήγησαν την αντεπίθεση της ομάδας τους.

Το ξέσπασμα των «ερυθρόλευκων» ήρθε στα μισά του τέταρτου δεκάλεπτου. Ο Πάντερ έγραψε το 73-77 αλλά ο Λαρεντζάκης με τρίποντο μείωσε στον πόντο και στη συνέχεια ισοφάρισε (79-79) με 2/2 βολές.

Με τρίποντο του Σμάιλαγκιτς έγινε το 79-82, Παπανικολάου και Λαρεντζάκης μέτρησαν 4/4 βολές για το 83-82 στα 17.7΄΄ πριν τη λήξη, ο Πάντερ έκανε λάθος (μπρος-πίσω) και ο «Λάρι», πάλι με 2/2 βολές έγραψε το 85-82 στα 5.8΄΄ πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάουλ και ο Νάναλι κατάφερε να ισοφαρίσει με τρίποντο, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η βολή του Μιλουτίνοφ κι ένα καλάθι του Γουίλιαμς-Γκος διαμόρφωσαν το 94-91 στα 17.2΄΄ πριν το τέλος. Ο Αβράμοβιτς μείωσε με 2/2 βολές, ο Λαρεντζάκης τον μιμήθηκε στα 8.6΄΄ ο Αβράμοβιτς έχασε μία και ο Γουόκαπ σφράγισε τη νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας, επίσης με δύο βολές.

Ο Λαρεντζάκης είχε 19 πόντους με 9/9 βολές και 3 κλεψίματα, ο Μιλουτίνοφ 16 πόντους με 12/14 βολές, ο Πίτερς 15, Γουόκαπ και Κάναν από 11 και ο Παπανικολάου 10.

Για την Παρτιζάν πρώτος σκόρερ ήταν ο ΛεΝτέι με 18 πόντους και τον ακολούθησε ο Πάντερ με 17, αμφότεροι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ «διψήφιοι» ήταν επίσης οι Σμάιλαγκιτς με 16 και Άντζουσιτς με 11 πόντους.