Skip to main content

Το Netflix στρέφεται στον αθλητισμό και θα μεταδώσει live την πρώτη του εκδήλωση

Η πλατφόρμα συνεχούς ροής, διάσημη για τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, προσπαθεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Amazon Prime Video και προγραμματίζει την πρώτη μετάδοση ενός αθλητικού γεγονότος.

Μετά από πλατφόρμες όπως το Amazon Prime Video και το Apple TV, το Netflix πειραματίζεται επίσης με τη μετάδοση ζωντανών αθλητικών εκδηλώσεων. Αυτό κοινοποιήθηκε από την ίδια πλατφόρμα, που θα εκμεταλλευτεί τους πρωταγωνιστές δύο αθλητικών σειρών, παραγωγής του ίδιου του Netflix, για έναν αγώνα στα γήπεδα του γκολφ.

Ονομάζεται Netflix Cup, το πρώτο ζωντανό αθλητικό γεγονός του Netflix με αθλητές από τα «Formula 1: Drive to Survive» και «Full Swing». Οδηγοί και παίκτες γκολφ θα ενωθούν για να αγωνιστούν σε ένα τουρνουά στο Wynn Golf Club στο Λας Βέγκας, που θα σηματοδοτήσει την εναρκτήρια εβδομάδα για το πρώτο Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα στην αμερικανική πόλη.

Το Netflix Cup θα μεταδοθεί ζωντανά στο Netflix από τις 6:00 μ.μ. Ανατολική ώρα την Τρίτη 14 Νοεμβρίου. Το ρόστερ της διοργάνωσης περιλαμβάνει επί του παρόντος τέσσερα ζευγάρια, αποτελούμενα από έναν οδηγό της Φόρμουλα Ένα κι έναν επαγγελματία γκόλφερ του PGA TOUR, οι οποίοι θα παίξουν έναν αγώνα οκτώ οπών, με τις δύο κορυφαίες ομάδες να προκρίνονται στον τελικό, όπου θα παλέψουν για την ευκαιρία να κερδίσουν τον εναρκτήριο τίτλο του Netflix Cup.

Αυτή δεν είναι η πρώτη ζωντανή εκδήλωση που μεταδόθηκε από το Netflix, δεδομένου ότι τον περασμένο Απρίλιο, η δεύτερη ζωντανή εκδήλωση, με τίτλο «Love Is Blind – The Live Reunion», αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μετάδοσης με χρήστες των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να δουν σωστά το περιεχόμενο, μέχρι που το Netflix διέκοψε η μετάδοση, ζητώντας συγγνώμη από τους χρήστες που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση.

Αυτή η εμπειρία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την ανώτατη διοίκηση του Netflix προκειμένου να επαληθεύσει τη σταθερότητα της πλατφόρμας ενόψει της ζωντανής μετάδοσης πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, όπως, για παράδειγμα, μεμονωμένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες, ένας τομέας στον οποίο έχει ειδικευτεί η Amazon Prime Video.

naftemporiki.gr