Skip to main content

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στην Τουρκία

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού καθυπέταξε τη Γαλατασαράι στην Πόλη ξεκινώντας με ηχηρή νίκη στο εφετινό Basketball Champions League.

Με νίκη και μάλιστα στην έδρα της ισχυρής Γαλατασαράι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα του Basketball Champions League.

Ο «Δικέφαλος» επιβλήθηκε με 88-79 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Έλβαρ Φρίντρικσον, δημιουργό ενός άκρως εντυπωσιακού triple double με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, που είναι το (μόλις) τρίτο στην Ιστορία της διοργάνωσης, μετά από εκείνα των Κρις Κράμες και Άρνας Μπουτκεβίτσους (επίσης με τα χρώματα του ΠΑΟΚ), το 2017.

Η ελληνική ομάδα επέβαλε το παιχνίδι της από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης, έφτασε να προηγηθεί ακόμη και με διαφορά 20 πόντων και σκόραρε 30 πόντους στην πρώτη περίοδο, έχοντας 5/5 τρίποντα και ένα λάθος.

Η Γαλατασαράι έκανε προσπάθεια να πλησιάσει στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν μείωσε στους 3 πόντους (56-59) στα μισά της, αλλά ένα επιμέρους σκορ 19-3 του ΠΑΟΚ έδωσε στο 34΄ τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (78-59), καθιστώντας την μη ανατρέψιμη για το σύλλογο της Κωνσταντινούπολης.