Skip to main content

Παράδοση του Παναθηναϊκού στη Φενέρμπαχτσε

Οι «πράσινοι» εμφάνισαν και σε αυτό το παιχνίδι προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, ειδικά στην πρώτη περίοδο και δεν κατάφεραν να μπουν ποτέ στο παιχνίδι.

Κάκιστος στην πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω με 27-9 με τη λήξη της στην Ουλκέρ Σπορτς Αρένα και δεν κατόρθωσε ποτέ να επανακάμψει απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες στην εφετινή Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επιβλήθηκε εκείνης του Εργκίν Αταμάν με 83-69 σημειώνοντας τη δεύτερη επιτυχία της στη διοργάνωση, με πρωταγωνιστές δύο πρώην «πράσινα» παιδιά, τον Καλάθη και τον Παπαγιάννη.

Ο ψηλός της τουρκικής ομάδας και της Εθνικής Ελλάδας, για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του, είχε 15 πόντους με 2/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές και ακόμα ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και τρία λάθη σε περίπου 21 λεπτά.

Από την πλευρά του, ο Καλάθης μέτρησε 12 πόντους με 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, ένα κλέψιμο κι ένα σε 29΄17΄΄ συμμετοχής.

Για τους «πράσινους» αδύναμος κρίκος αποδείχθηκε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που τελείωσε το παιχνίδι άποντος: 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 0/2 βολές, 6 ριμπάουντ κι ένα λάθος.

Αντίθετα, ο Κάιλ Γκάι εμφανίστηκε «ζεστός» και σκόραρε 13 πόντους (3/7 τρίποντα), ενώ ο Λεσόρ πέτυχε μεν 19 πόντους αλλά προς το τέλος του αγώνα, όταν η εξέλιξή του είχε ήδη δρομολογηθεί.