Skip to main content

Ο Αλ Θάνι αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Γκλέιζερ ότι βάζει πωλητήριο στους «Κόκκινους Διαβόλους», ο σεΐχης από το Κατάρ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την υποψηφιότητα για τον αγγλικό σύλλογο.

Μετά από εβδομάδες συνομιλιών, προσφορές με τελεσίγραφα και σιωπή, τα νέα για το μέλλον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχονται απευθείας από το Κατάρ: ο σεΐχης Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι αποσύρθηκε επίσημα από την κούρσα για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου.

Ο σεΐχης ήταν ένας από τους δύο υποψηφίους, μαζί με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, για να αναλάβει τους «Κόκκινους Διαβόλους» από την ιδιοκτήτρια οικογένεια Γκλέιζερ, που πριν από περίπου ένα χρόνο ανακοίνωσε ότι αναζητούσε μέτοχο, μειοψηφία ή πλειοψηφία, χωρίς ωστόσο να αποκλείει την πώληση όλων των μετοχών που κατείχε.

Αυτό ακριβώς στόχευε ο Αλ Θάνι όταν πρόσφερε έως και 5 δισ. λίρες, χωρίς να δημιουργήσει τραπεζικό χρέος. Η προσφορά απορρίφθηκε και οι Γκλέιζερς δεν χαμήλωσαν ποτέ την αποτίμησή τους για το κλαμπ.

Αλλά και σε αυτό το σημείο οι εκδοχές είναι αντικρουόμενες, αφού γίνεται λόγος για αποτίμηση 6 δις, αλλά δεν αποκλείεται η πραγματική αξία που δίνουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ να είναι μεγαλύτερη.

Μια αποτίμηση που θεωρείται υπερβολική από κάθε άτομο που ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον σύλλογο, ακόμη και από τον σεΐχη και τον Ράτκλιφ, με τον τελευταίο να προσπαθεί να πείσει τους Γκλέιζερς να πουλήσουν μερίδιο περίπου 25%, με τη δυνατότητα να αυξηθεί στη συνέχεια με την πάροδο των ετών. Αλλά η αποτίμηση, που κρίθηκε πολύ υψηλή, έβαλε φρένο σε αυτήν την υπόθεση.

Τώρα ο σεΐχης, ακόμα κι αν δεν αποκλειστεί μια νέα απόπειρα τους επόμενους μήνες, θα μπορούσε να παραμείνει στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή και να στρέψει το βλέμμα του και τους τεράστιους πόρους του στην Ιταλία.

Αυτό τουλάχιστον ελπίζει ο Τόμας Ζίλιακους, Φινλανδός επιχειρηματίας, που εδώ και κάποιους μήνες με διάφορα μηνύματα στο X (πρώην Twitter) κλείνει το «μάτι» και το τελευταίο μήνυμά του απευθύνεται ακριβώς στον σεΐχη Αλ Θάνι, με αναφορά στην Ίντερ, την οποία θα ήθελε να αποκτήσει:

«Χαίρομαι που βλέπω ότι καταλήξατε στο ίδιο συμπέρασμα που κατέληξα πριν από λίγους μήνες. Τώρα ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας αγοράσουμε έναν κορυφαίο ιταλικό σύλλογο και ας τον κάνουμε τον καλύτερο στον κόσμο!».

naftemporiki.gr