Skip to main content

Έκανε πίσω η UEFA για τις «μικρές» ρωσικές Εθνικές ομάδες

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν θα υλοποιήσει το σχέδιό της για επαναφορά των Εθνικών ομάδων Νέων της Ρωσίας στις διοργανώσεις της.

Ανέκρουσε πρύμναν η UEFA ως προς το σχέδιο επαναφοράς των ρωσικών Εθνικών ομάδων Νέων (U17) στις διοργανώσεις της, αφού όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (10/10) δεν κατόρθωσε να βρει τεχνική λύση.

«Το σημείο της ημερήσιας διάταξης αποσύρθηκε καθώς δεν βρέθηκε τεχνική λύση που να επιτρέπει στις ρωσικές ομάδες να παίξουν», ανέφερε σήμερα (10/10) η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για το σχέδιό της, στο οποίο είχε αντιταχθεί σθεναρά η Ουκρανία και άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

Στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποφάσισε ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, Εθνικές και σύλλογοι, θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της.

Τον περασμένο μήνα, ωστόσο, είχε αναφέρει ότι «τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες» και πως οι ομάδες U-17 της Ρωσίας θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της, «κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν».

Πηγή: Reuters