Skip to main content

Η UEFA προχώρησε στην ανάθεση των EURO 2028 και 2032

Την πρώτη διοργάνωση θα φιλοξενήσουν Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, τη δεύτερη Ιταλία και Τουρκία.

Ιταλία και Τουρκία θα διοργανώσουν μαζί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2032. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 2028, σειρά θα έχουν η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία, η Βόρεια Ιρλανδία και η Ιρλανδία.

Η ανακοίνωση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA ήρθε πριν από λίγη ώρα από τον πρόεδρο του κυβερνώντος σώματος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Για το 2032, η επιλογή των πόλεων (γηπέδων) που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της διοργάνωσης θα γίνει σε τρία χρόνια, τον Οκτώβριο του 2026. Αυτή τη στιγμή η πιο πιθανή υπόθεση είναι ότι θα επιλεγούν πέντε ιταλικές και πέντε τουρκικές πόλεις.

Αλλά μια αλλαγή στη μορφή της εκδήλωσης θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των ιταλικών πόλεων που συμμετέχουν σε έξι. Προς το παρόν, ο φάκελος περιλαμβάνει τις Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο (Στάδιο), Νάπολη, Γένοβα, Μπάρι, Μπολόνια, Φλωρεντία, Βερόνα και Κάλιαρι, με το Παλέρμο πρώτη επιλαχούσα πόλη.

Η κούρσα για την είσοδο στην ομάδα των επιλεγμένων πόλεων θα πρέπει να υποστηριχθεί από μια ακλόνητη διαδικασία σχεδιασμού και χρηματοδότησης.

Η έδρα για τον εναρκτήριο αγώνα και τον τελικό θα επιλεγεί επίσης τον Οκτώβριο του 2026.