Skip to main content

«Χαμογέλασε» ο Ατρόμητος, 1-0 τον Ηρακλή

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο μετά το βαρύ 0-4 από τον Ολυμπιακό και την εντός έδρας ισοπαλία με τη Βέροια (0-0). Με γκολ του Λε Ταλέκ η ομάδα των δυτικών προαστίων έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλή με 1-0 στο Περιστέρι, στο τελευταίο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής.

Με τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έφτασε στους 27 και πλησίασε Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα στην 11η θέση, ενώ ο «Γηραιός» έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πιάσει τον Αστέρα Τρίπολης στην έκτη θέση και να πλησιάσει την πέμπτη, που οδηγεί στα πλέι οφ, στους τρεις βαθμούς.

Ο αγώνας πάντως δεν ήταν ανάλογος της ποιότητας των δύο συλλόγων, καθώς υπήρξε μέτριος και με λίγες φάσεις. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη καλή ευκαιρία που είχαν κι αυτό ήταν όλο, έχουν όμως το ελαφρυντικό της σπουδαίας συνάντησης που έπεται με την ΑΕΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ιστορία του παιχνιδιού γράφτηκε στο 25ο λεπτό, όταν η βαθιά μπαλιά του Ματέι έφερε τον Γάλλο επιθετικό του Ατρόμητου σε θέση βολής απέναντι στον Χουάντερσον, με τον Λε Ταλέκ να μη λαθεύει μπροστά από τον Βραζιλιάνο και να τελειώνει άψογα τη φάση ανοίγοντας το σκορ. 

Μετά το 0-1 ο Ηρακλής άφησε το «ταμπούρι» και προσπάθησε να επιτεθεί, όμως οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκαναν ούτε μια αξιόλογη ευκαιρία, με τον Ατρόμητο να έχει εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία.

Η αθηναϊκή ομάδα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει οριστικά το ματς στο 79ο λεπτό: στο σημείο εκείνο ο Χουάντερσον αποσόβησε το 2-0 στο τετ α τετ με τον Σουμπίνιο και στην επαναφορά της μπάλας το νέο σουτ, αυτή τη φορά από τον Λε Ταλέκ, απέκρουσαν οι αμυντικοί του «Γηραιού».