Skip to main content

UEFA: Καμία Super League, ανοιχτές διοργανώσεις

Η αντίθεση της UEFA σε κάθε είδους λεγόμενη Super League είναι τεκμηριωμένη και οι φήμες που υποδηλώνουν οτιδήποτε διαφορετικό εντελώς αβάσιμες, διευκρινίστηκε.

H UEFA τοποθετήθηκε για τη φημολογία των τελευταίων ημερών που την ήθελε να εξετάζει τη δημιουργία δικής της Super League, με τρεις κατηγορίες.

Το έκανε για να αρνηθεί ένα δημοσίευμα που ξεκίνησε από την ισπανική εφημερίδα El Pais σχετικά με την πιθανή έναρξη -από το 2027- ενός τουρνουά που θα διαχειρίζεται απευθείας η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η ECA.

«Η UEFA δεν εργάζεται σε κανένα νέο σχέδιο αυτού του είδους. Η αντίθεση της UEFA σε κάθε είδους λεγόμενη Super League είναι καλά τεκμηριωμένη και οι φήμες που υποδηλώνουν οτιδήποτε διαφορετικό είναι εντελώς αβάσιμες», σχολίασε η ποδοσφαιρική αρχή.

«Αναμένουμε με ανυπομονησία την εισαγωγή του νέου σχήματος διασυλλογικών αγώνων από το 2024, το οποίο διατηρεί την αρχή ότι η εγχώρια διοργάνωση είναι το κλειδί για την πρόκριση και θα επιτρέψει στους φιλάθλους να δουν ακόμη πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες, μια καλύτερη ανταγωνιστική ισορροπία και έναν ανοιχτό αγώνα, όπου κάθε Ο αγώνας μετράει», πρόσθεσε η UEFA.

Μια τελετουργική άρνηση, επειδή το σενάριο που κυκλοφόρησε η ισπανική εφημερίδα περιλαμβάνει στην πραγματικότητα μια πραγματική Super League, όχι πολύ μακριά από αυτήν την ιδέα που επιθυμούσαν η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης και ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, με άμεση αντιστροφή εντός 48 ωρών και «απόδραση» των περισσότερων από τους 12 συλλόγους που αρχικά συμμετείχαν στο έργο.

Σύμφωνα με την El Pais, η νέα ιδέα της UEFA περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες, η καθεμία με συμμετοχή 18 ομάδων κι ένα σύστημα προαγωγών και υποβιβασμού μεταξύ τους.

Από την πρώτη έως τη δεύτερη κατηγορία θα υπήρχαν μόνο δύο «αλλαγές» από σεζόν σε σεζόν, για να ικανοποιηθούν οι ισχυρότεροι σύλλογοι που δεν θέλουν να δουν να επηρεάζεται το status τους.

Μεταξύ των σεναρίων είναι επίσης η επέκταση των ρόστερ των ομάδων σε 34 παίκτες, για την υποστήριξη ενός δεύτερου τουρνουά 34 εποχιακών αγώνων.

Υπό αυτή την έννοια θα θέτονταν σε κίνδυνο τα εθνικά πρωταθλήματα, η αγωνιστική δραστηριότητα στα οποία θα μπορούσε ακόμη και να μεταφερθεί στα μέσα της εβδομάδας, προς όφελος των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων τα σαββατοκύριακα.

naftemporiki.gr