Skip to main content

Περίπατος του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το «τριφύλλι» νίκησε τους Αρκάδες με 4-1 επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΚ.

Μετά την ήττα στο αθηναϊκό ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση στην Τρίπολη και πέρασε με 4-1, από μία έδρα που είχε να νικήσει από τον Μάρτιο του 2017. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «πρασίνων» ήταν και πάλι ο Φώτης Ιωαννίδης που σκόραρε δύο φορές.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 5′ άνοιξαν το σκορ, με τον Αράο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς. Ο Αστέρας δύο λεπτά αργότερα, όμως, έφερε το παιχνίδι στα ίσια με κεφαλιά του Καλτσά.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 31′ ο Βέρμπιτς μετά από σέντρα του Παλάσιος έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα στο φινάλε του ημιχρόνου ο Παπαδόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Σπόραρ που έχασε την ευκαιρία για το 3-1.

Στο δεύτερο μέρος το «τριφύλλι» είδε τον Παπαδόπουλο να αρνείται το τρίτο γκολ σε Παλάσιος, Μλαντένοβιτς και Σπόραρ, με τον Αστέρα από το 60′ μέχρι και το 70′ να γίνεται απειλητικός αλλά να μην φτιάχνει την μεγάλη φάση.

Ο Παναθηναϊκός στο 80′ με πέναλτι του Ιωαννίδη και στο 87′ με απίθανο γκολ του Έλληνα φορ από μακρινή απόσταση, πέτυχε ακόμη δύο γκολ και πήρε το «διπλό» με 4-1.