Skip to main content

Ο Λίβι εξετάζει το σενάριο πώλησης του συλλόγου

Ο Ντάνιελ Λέβι είπε ότι θα αξιολογήσει οποιαδήποτε πρόταση έρθει στο τραπέζι της εταιρείας, προς το συμφέρον των μετόχων.

Η Τότεναμ στο τραπέζι της πώλησης; Ο πρόεδρος του συλλόγου της αγγλικής Premier League, Ντάνιελ Λίβι, παραδέχτηκε ότι θα εξέταζε σοβαρές προτάσεις, παρόλο που δεν έχει «πραγματικό ενδιαφέρον» να αποχωρήσει από την ομάδα.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Λίβι επιβεβαίωσε ότι είχε απορρίψει προσφορές από πιθανούς επενδυτές με έδρα την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξηγώντας ότι «δεν τέθηκε τίποτα στο τραπέζι μας που πιστεύαμε ότι ήταν προς το συμφέρον των μετόχων», ο Λέβι παραδέχτηκε ότι θα ήταν ανοιχτός στο να ακούσει προσεγγίσεις για επενδύσεις στην εταιρεία.

«Δεν έχω πραγματικό ενδιαφέρον να φύγω από την Τότεναμ, αλλά έχω καθήκον να εξετάσω οτιδήποτε θέλει να προτείνει οποιοσδήποτε», είπε.

«Δεν είναι δικό μου θέμα αλλά τι είναι σωστό για τον σύλλογο. Έχουμε 30.000 μετόχους που κατέχουν περίπου το 13,5%. Διοικούμε αυτόν τον σύλλογο σαν να ήταν δημόσια εταιρεία. Αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρές προτάσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Τότεναμ, θα τις αξιολογήσουμε μαζί με τους συμβούλους μας. Και αν το θεωρούσαμε προς το συμφέρον του συλλόγου, θα ήμασταν ανοιχτοί σε οτιδήποτε», διευκρίνισε ο επικεφαλής των «Πετεινών».

Ο σύλλογος ανήκει στον όμιλο ENIC, ο οποίος κατέχει το 86,6% της εταιρείας. Ο Λίβι έχει μερίδιο στην ENIC αλλά η πλειοψηφία ανήκει στην οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζόε Λιούις.

Ο 86χρονος Λιούις κατηγορήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη για εικαζόμενη εμπορία εμπιστευτικών πληροφοριών και συγκεκριμένα ότι συνεργάστηκε με μέλη εταιριών για να αποκομίσει τεράστια κέρδη χρησιμοποιώντας κλεμμένες πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ, ο Λίβι ρωτήθηκε για την πιθανότητα η Τότεναμ να καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση των δικαιωμάτων ονομασίας του νέου γηπέδου.

Ο ποδοσφαιρικός οίκος της ομάδας είναι γνωστός ως Tottenham Hotspur Stadium από το άνοιγμά του, το 2019, αλλά ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει μια επικερδή συμφωνία.

Ωστόσο, ο Λίβι υπογράμμισε ότι η εύρεση συνεργάτη για τα δικαιώματα ονομασίας του σταδίου δεν θεωρείται προτεραιότητα.

naftemporiki.gr