Skip to main content

«Επτάρα» της Μπάγερν με (πρώτο) χατ-τρικ Κέιν

REUTERS/Michaela Rehle

Ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός δημιούργησε μάλιστα ρεκόρ συλλόγου, καθώς είναι από σήμερα (23/9) ο πρώτος στα χρονικά των Βαυαρών με περισσότερα από πέντε γκολ στα πέντε πρώτα παιχνίδια του στο Μόναχο.

Ο Χάρι Κέιν πήρε… τ΄ όπλο του κι αν συνεχίσει έτσι, σύντομα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα αποτελέσει ανάμνηση για τους οπαδούς της Μπάγερν.

Με τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας να σκοράρει ακατάπαυστα για τους Βαυαρούς, η πρωταθλήτρια Γερμανίας έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στην περίοδο 2023-24, τόσο στην Μπουντεσλίγκα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κέιν ήταν εντυπωσιακός και απόψε απέναντι στην Μπόχουμ, την οποία η ομάδα τού Τόμας Τούχελ διέλυσε δίχως έλεος με 7-0. Ο πρώην σέντερ φορ της Τότεναμ σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ για τη νέα ομάδα του και έφτασε τα 7 γκολ σε 5 αγώνες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι πια ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία του συλλόγου με περισσότερα από 6 τέρματα στα πρώτα 5 παιχνίδια του, ξεπερνώντας τους Γκερντ Μίλερ, Μίροσλαβ Κλόζε και Μάριο Μάντζουκιτς, άπαντες με 5 στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια τους με τους Βαυαρούς.

Εντυπωσιακή όμως, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της εφετινής Μπουντεσλίγκα, είναι επίσης η Στουτγάρδη, Λειψία, Χοφενχάιμ και Ντόρτμουντ, που επίσης συνέχισαν με νίκες στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής κι ακολουθούν κατά πόδας τους πρωτοπόρους πρωταθλητές.

Συγκεκριμένα, η Μπάγερν έχει 13 βαθμούς,  Στουτγάρδη, Λειψία, Χοφενχάιμ από 12 και οι Βεστφαλοί 11.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Στουτγκάρδη-Ντάρμσταντ 3-1 (22΄ Μιγιό, 32΄, 90΄+3΄ Γκιρασί – 17΄ αυτ. Ζαγκαντού)
  • Μπάγερν Μονάχου-Μπόχουμ 7-0 (4΄ Τσούπο-Μότινγκ, 13΄, 54΄ πεν., 88΄ Κέιν, 29΄ Ντε Λιχτ, 38΄ Σανέ, 81΄ Τελ)
  • Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 1-0 (68΄ Ρόις)
  • Ουνιόν Βερολίνου-Χοφενχάιμ 0-2 (22΄ πεν. Κράμαριτς, 38΄ Μπάιερ)
  • Γκλάντμπαχ-Λειψία 0-1 (75΄ Βέρνερ)
  • Άουγκσμπουργκ-Μάιντς 2-1 (15΄, 45΄ Ντεμίροβιτς – 6΄ Αζόρκ)
  • Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 2-1 (38΄ Μπόρε, 67΄ Νάινμαχ – 31΄ Σέλκε)