Skip to main content

Super League: Προβάδισμα η Ξάνθη για τα play off

Σημαντικότατο προβάδισμα έναντι του Πλατανιά για την είσοδο στα play off απόκτησε η Ξάνθη, μετά την επικράτησή της στα Πηγάδια με 1-0. 

Όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και στο σημερινό ματς ο Τυνήσιος σέντερ φορ ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι με το γκολ που σημείωσε. Με τα 14 που έχει στο πρωτάθλημα (δεύτερος σκόρερ) αποτελεί το «μεγάλο χαρτί» του Ραζβάν Λουτσέσκου στη «γραμμή κρούσης» της Ξάνθης κι εφόσον η ακριτική ομάδα καταφέρει να μπει στην πρώτη πεντάδα θα το οφείλει στο μέγιστο βαθμό στον Γιουνές.

Κόντρα στη ροή του αγώνα κι ενώ ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να οργανωθεί καλύτερα στη μεσαία γραμμή και είχε την κατοχή της μπάλας, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ.

Γκολ που προήλθε από την λανθασμένη έξοδο του Σωτηρίου μετά το κόρνερ του Λουσέρο στο 38΄, με τον Γιουνές να πιάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ (1-0).

Οι Χανιώτες μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 54΄ «άγγιξαν» το 1-1, αλλά ο Ζίφκοβιτς έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Μουνάφο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς στο 60΄, με το σουτ του Τριάδη να σταματάει στο δοκάρι του Σωτηρίου, ο οποίος ακούμπησε όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να μην καταλήξει στα δίχτυα.