Skip to main content

Ποδοσφαιρικό έπος της ΑΕΚ, άλωσε το Μπράιτον!

ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Η Ένωση κόντρα σε όλους και σε όλα κατάφερε να κάνει ένα τεράστιο «διπλό», επικρατώντας με 3-2 επί της Μπράιτον στη πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Η ΑΕΚ πήγε στο Μπράιτον με σημαντικές απουσίες, είχε απέναντί της μία από τις καλύτερες ομάδες αυτή την εποχή στην Ευρώπη αλλά παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο έγραψε ένα ποδοσφαιρικό έπος, επικρατώντας επί αγγλικού εδάφους με 3-2 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έκανε ιδανική εκκίνηση στο παιχνίδι και… πάγωσε την έδρα της Μπράιτον. Μόλις στο 12′ και μετά από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Σιντιμπέ έπιασε κεφαλιά ”οβίδα” και άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της Ένωσης.

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Αλμέιδα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Στιλ να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με τον Λιβάι Γκαρσία. Στο 22′ ο Λιβάι έχασε και νέα κλασσική ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στην υπεροχή της ΑΕΚ και στο 30′ ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Πέδρο.

Η Ένωση, όμως, συνέχισε να είναι ανώτερη και στο 40′ ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε υπέροχα το φάουλ και ο Γκατσίνοβιτς με προβολή έγραψε το 2-1 για την ελληνική ομάδα.

Στο δεύτερο μέρος αρχικά η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, χάνοντας όμως τον Χατζισαφί με σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα στο 53′. Ο Ιρανός μπακ ήταν αρκετή ώρα στο έδαφος και αποχώρησε με φορείο.

Στο 67′ μετά από υπόδειξη του VAR η Μπράιτον κέρδισε νέο πέναλτι, μετά από ανατροπή του Σιμάνκσι στον Ζοάο Πέδρο. Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το 2-2.

Στο 78′ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το τετ α τετ με τον Ζοάο Πέδρο, το παιχνίδι είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά και στο 84′ η ΑΕΚ σε μία κόντρα επίθεση ξαναπήρε το προβάδισμα. Ο Ελίασον συνεργάστηκε άψογα με τον Πόνσε και ο Αργεντινός σέντερ φορ με πλασέ νίκησε τον Στιλ για το 3-2!

Η Μπράιτον πίεσε ασφυκτικά στις καθυστερήσεις, με τον Στάνκοβιτς να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Αντινγκράν στο 93′ και να λέει ”όχι” στον Γκρος δύο λεπτά αργότερα.

Η ΑΕΚ με παλικαρίσια άμυνα και μεγάλη ψυχή κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της 3-2 και επιστρέφει στην Αθήνα με μία τεράστια νίκη!