Skip to main content

«Διπλό» με ανατροπή για ΠΑΟΚ στο Ελσίνκι

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου νίκησε 3-2 στη Φινλανδία και τέθηκε επικεφαλής του ομίλου της στο Conference League, μαζί με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

σΙδανική ήταν η πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στον 8ο όμιλο του Europa Conference League, με τον «Δικέφαλο» να ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση από το πρώτο ημίχρονο και να φεύγει από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας έχοντας νικήσει με 3-2 την Ελσίνκι.

Την ίδια ώρα, η Άιντραχτ επικρατούσε της Αμπερντίν με 2-1 στη Φρανκφούρτη και μαζί με την ελληνική ομάδα τέθηκαν εξαρχής επικεφαλής στο γκρουπ.

Πιο… ζωηροί στο πρώτο ημίχρονο, οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν 1-0 στο 35΄, όταν ο Μπάντε με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, κι ενώ ο Εκόνγκ «σημάδεψε» το δοκάρι των γηπεδούχων λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο 50΄ η Ελσίνκι βγήκε στην αντεπίθεση και είχε δοκάρι με τον Ραντούλοβιτς, αλλά πέντε λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν με κεφαλιά τού  Κουλιεράκη, από φάουλ που εκτέλεσε ο Ντεσπόντοφ.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τελευταίο εικοσάλεπτο για το δεύτερο γκολ και ανταμείφθηκε στο 81΄ με τον Ντεσπόντοφ, όταν ο Βούλγαρος διεθνής σούταρε, η μπάλα βρήκε αρχικά στο δεξί δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 90΄+4 ο Μπράντον Τόμας, από γύρισμα του Τάισον, έγραψε το 1-3 διασφαλίζοντας τη νίκη για την ομάδα του, για να διαμορφώσει το τελικό ο Ραντούλοβιτς στο 90΄+9 με πέναλτι, που καταλογίστηκε σε χέρι του Εκόνγκ στο 90΄+6.