Skip to main content

Ναδάλ: Το 2024 θα μπορούσε να είναι η χρονιά που θα αποσυρθώ

Ο Ισπανός άσος δήλωσε ότι ανυπομονεί να ξαναπαίξει, διευκρινίζοντας ότι τα Γκραν Σλαμ είναι τώρα μακριά γι΄ αυτόν.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, 37 ετών, επανέλαβε ότι το 2024 θα είναι «ίσως» η χρονιά που θα αποσυρθεί, μετά από οκτώ μήνες εκτός δράσης και δύο επεμβάσεις στο τραυματισμένο ισχίο του.

«Είπα ότι είναι πιθανό το 2024 να είναι η τελευταία μου χρονιά, το επαναλαμβάνω, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100% γιατί δεν ξέρω», δήλωσε ο Ισπανός πρωταθλητής σε συνέντευξή του στο κανάλι Movistar+, προσθέτοντας ότι «δεν βλέπω την ώρα να ξαναπαίξω και να είμαι ανταγωνιστικός εκ νέου».

«Αλλά η ιδέα δεν είναι να επιστρέψω για να κερδίσω το Ρολάν Γκαρός ή το Αυστραλιανό Όπεν», διευκρίνισε ο Ισπανός θρύλος.

«Δεν πρέπει να εκπλήσσεται ο κόσμος, όλα αυτά είναι πολύ μακριά, έχω επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζω», συνέχισε, αναφέροντας την «ηλικία» του και τα «σωματικά προβλήματα».

Στις 18 Μαΐου ο Ναδάλ αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός, ένα τουρνουά που έχει κατακτήσει 14 φορές, λόγω τραυματισμού στο αριστερό ισχίο, τον οποίο είχε υποστεί στο Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο.

Με την ευκαιρία αυτή, είχε ήδη ανακοινώσει ότι η «επόμενη χρονιά» θα ήταν «μάλλον η τελευταία» της καριέρας του.

«Αν θα ήθελα να είμαι ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους Γκραν Σλαμ; Χωρίς αμφιβολία. (…) αλλά αυτό δεν με απογοητεύει», είπε επίσης, αναφερόμενος στην αντιπαλότητα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Κατακτώντας το τελευταίο US Open ο 36χρονος Σέρβος έφτασε τα 24 τρόπαια Σλαμ, αλλά ο Ναδάλ διαβεβαιώνει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει «εμμονή» για τον ίδιο.

naftemporiki.gr