Skip to main content

Αφεντικό στο Μιλάνο είναι η Ίντερ

REUTERS/Daniele Mascolo

Η ομάδα του Ιντσάγκι θριάμβευσε στο Derby della Madonnina σκορπίζοντας με 5-1 τη Μίλαν.

Πριν την έναρξή του, στη θεωρία ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο της Ιταλίας ή του Μιλάνου.

Στην πράξη όμως μόνο η Ίντερ εμφανίστηκε απόψε στην αρένα του «Μεάτσα», υποχρεώνοντας τη Μίλαν σε συντριβή με 5-1, για την 4η αγωνιστική στη Serie A.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι συνεχίζει το απόλυτο σερί της και με 12 βαθμούς έμεινε πρώτη στην κορυφή του καμπιονάτο, αφήνοντας τους «Ροσονέρι» τού Στέφανο Πιόλι στους 9 και τρίτους, ένα βαθμό πίσω από τη δεύτερη Γιουβέντους.

Το… πάρτι στο ντέρμπι της Λομβαρδίας ξεκίνησε με το γκολ του Μχιταριάν μόλις στο 5ο λεπτό, για να διπλασιάσει ο Τουράμ στο 36΄. Η Μίλαν φάνηκε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι όταν μείωσε νωρίς στην επανάληψη με τον Λεάο (57΄), αλλά στην προσπάθεια για την ισοφάριση άφησε χώρους και το πλήρωσε.

Στο 69΄ ήταν και πάλι ο Αρμένιος διεθνής που σκόραρε το 3-1 επαναφέροντας την απόσταση ασφαλείας για τους «Νερατζούρι», ενώ ο Τσαλχάνογλου έδωσε θριαμβευτική νότα γράφοντας το 4-1 από την άσπρη βούλα στο 79΄.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις (90΄+3) ο Φρατέζι από πάσα του Μχιταριάν, που με δύο γκολ και μια ασίστ ήταν ο πρωταγωνιστής της Ίντερ.