Skip to main content

Η Εθνική έκανε ό,τι έπρεπε και περιμένει τον Οκτώβριο

Με τους Μασούρα - Μαυροπάνο να σημειώνουν από δύο γκολ, για πρώτη φορά με το εθνόσημο, η Ελλάδα νίκησε 5-0 το Γιβραλτάρ και παραμένει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στο Β΄ προκριματικό όμιλο του EURO 2024.

Η Εθνική έκανε το καθήκον της απέναντι στο Γιβραλτάρ, πήρε μια αναμενόμενα εύκολη νίκη (5-0) που ήταν η πέμπτη ευρύτερη στην Ιστορία της και θα πάει στους τρεις εναπομείναντες αγώνες της, εντός με Γαλλία, Ολλανδία κι εκτός με Ιρλανδία, για ό,τι βαθμολογικά καλύτερο κατορθώσει στον Β΄ προκριματικό όμιλο του EURO 2024.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ελάχιστες φορές πέρασε τη σέντρα στη διάρκεια της συνάντησης και είχε παρατάξει 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, η ελληνική ομάδα δεν επηρεάστηκε από την παρένθεση (0-3) του Αϊντχόφεν.

Η Εθνική τελείωσε με τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε 2-0 κι είχε ένα ακυρωμένο (από το VAR) εκπληκτικό γκολ του Φούντα για χιλιοστά οσφάιντ του Παυλίδη.

Κριτική δεν μπορεί να γίνει λόγω της αντίπαλης δυναμικότητας (και παθητικότητας). Μετά την έναρξη της συνάντησης στην OPAP Arena, που ξεκίνησε με σιγή ενός λεπτού για τα θύματα της πρόσφατης κακοκαιρίας, οι διεθνείς βρήκαν το γκολ αρκετά νωρίς κι αυτό τους έλυσε τα πόδια.

Ήταν το 9ο λεπτό όταν η μπαλιά ακριβείας του Μπουχαλάκη βρήκε τον Γιαννούλη που γύρισε με τη μία, ο τερματοφύλακας έδιωξε προ του Παυλίδη και ο Πέλκας έκανε το 1-0 με… στραβοκλωτσιά.

Στο 12΄ και το 18΄ τα σουτ των Χατζηδιάκου και Πέλκα αστόχησαν για λίγο, όχι όμως και η κεφαλιά του Μαυροπάνου στο 23΄ από κόρνερ του Πέλκα, με τον διεθνή κεντρικό αμυντικό να σημειώνει το πρώτο τέρμα του με το εθνόσημο και να γράφει το 2-0.

Στο 33΄ ο Κόλινγκ νίκησε τον Ρότα από κοντά, στο 37΄ ακυρώθηκε το θεαματικό γκολ του Φούντα με γυριστό σουτ και στο 45΄+3 ο Πέλκας είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του στο ύψος της περιοχής αλλά σούταρε άστοχα.

Με το δεύτερο ημίχρονο να κυλά ράθυμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού από τη μία η διακοπή για επιδιόρθωση των διχτυών στην εστία του Γιβραλτάρ και από την άλλη οι συχνές πτώσεις των φιλοξενούμενων στο χορτάρι είχαν «καταστρέψει» το ρυθμό, ώσπου ο Μασούρας ανέλαβε να «αναστήσει» ξανά την εξέδρα.

Στο 70ό λεπτό ο Έλληνας επιθετικός οσφρίστηκε το αμυντικό λάθος σε γύρισμα, μπήκε στη φάση και αφού άφησε πίσω τους αμυντικούς την τελείωσε κιόλας με άψογο πλασέ για το 3-0.

Στο 82΄ και ύστερα από φάση διαρκείας ο Μπακασέτας γέμισε στην περιοχή και ο Μαυροπάνος, πάλι με κεφαλιά, σκόραρε το 4-0 με το δεύτερο γκολ του στον αγώνα, για να τον μιμηθεί ο Μασούρας στο 90΄+1, όταν πήρε την έξοχη κάθετη πάσα του Γιακουμάκι κι εκτέλεσε με το αριστερό για το τελικό 5-0, με το τέταρτο τέρμα του στα τελευταία πέντε παιχνίδια της «γαλανόλευκης».

Οι επόμενες δύο αγωνιστικές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και θα κρίνουν τα πάντα για τη δεύτερη θέση στον όμιλο, καθώς στις 13/10 θα παίξουν Ιρλανδία-Ελλάδα και Ολλανδία-Γαλλία, ενώ τρεις ημέρες αργότερα η «γαλανόλευκη» θα υποδεχθεί τους «Οράνιε» στην OPAP Arena.

Αυτή τη στιγμή η Εθνική έχει τους ίδιους βαθμούς με τη δεύτερη Ολλανδία αλλά υστερεί στην ισοβαθμία, ενώ έχει ένα παιχνίδι περισσότερο (5 – 4) από την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, που πέρασε με δύσκολη νίκη (2-1 με ανατροπή) απόψε από το Δουβλίνο.

Η βαθμολογία του Β΄ ομίλου: Γαλλία 15, Ολλανδία 9, Ελλάδα 9, Ιρλανδία 3, Γιβραλτάρ 0.

naftemporiki.gr