Skip to main content

Πογέτ: Αναμενόμενο το αποτέλεσμα με Γαλλία και Ολλανδία

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας δήλωσε απογοητευμένος από το πρώτο ημίχρονο στο «Φίλιπς Στάντιον» αλλά δεν επέρριψε ευθύνες.

Απογοητευμένος από αρκετά πράγματα στον αγώνα με την Ολλανδία εμφανίστηκε ο Γκουστάβο Πογέτ στη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα του Σαββάτου (9/9), ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με το Γιβραλτάρ (10/09, 21:45) στην OPAP Arena για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024 (Β΄ όμιλος).

«Τα αποτελέσματα στα ματς με Ολλανδία και Γαλλία ήταν τα αναμενόμενα. Εάν ερχόταν κάτι διαφορετικό θα ήταν έκπληξη για όλους. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε ρεαλιστές. Το ίδιο ισχύσει και για το αυριανό παιχνίδι, αλλά από την αντίθετη πλευρά», σχολίασε για τις ήττες σε Παρίσι και Αϊντχόφεν.

Και πρόσθεσε: «Αφού είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό, δεν θα υπάρξει έκπληξη με το Γιβραλτάρ. Είμαι απογοητευμένος από κάποια πράγματα στο παιχνίδι με την Ολλανδία, αλλά τα κρατάω μέσα μου. Εγώ είμαι υπεύθυνος, αλλά δεν είναι ώρα γι΄ απολογισμό, μόνο για προετοιμασία».

Ως προς την προσέγγισή του για την αναμέτρηση με μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρώπης, ο Ουρουγουανός τεχνικός επισήμανε ότι «κάθε ματς είναι διαφορετικό. Επειδή έχεις 23 ευκαιρίες σ’ ένα αγώνα, δε σημαίνει ότι θα της έχεις και στον επόμενο».

Όπως είπε ο Πογέτ, «προετοιμάζουμε την ομάδα ώστε να έχουμε μια ευκαιρία σε αυτό το γκρουπ, οπότε πρέπει να κάνουμε το 4Χ4 στα ματς με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία, η Γαλλία και η Ολλανδία να κάνουν κάποια λάθη, ώστε να έχουμε την ευκαιρία μας εντός έδρας. Αν συμβεί το αναμενόμενο, δηλαδή να περάσει η Γαλλία και η Ολλανδία, να είμαστε σε καλύτερη θέση για τον Μάρτιο».

Ο Λατίνος προπονητής θυμήθηκε ότι «τα τελευταία 10 χρόνια τα αποτελέσματα μας έφεραν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και δεν ήμασταν τυχεροί στην κλήρωση. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, δε ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήταν εδώ και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να έχουμε καλύτερη ευκαιρία».

Όσο για το κίνητρο που θα έδινε στο κοινό προκειμένου να ανέβει στη Νέα Φιλαδέλφεια; «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια και να γεμίσουμε το γήπεδο απέναντι στην Ολλανδία. Το γήπεδο ήταν “πορτοκαλί” με την Ολλανδία, αυτό ήταν το καλύτερο. Περιμένω να δω και εγώ ένα γαλανόλευκο γήπεδο».

Ερωτηθείς για τις λίγες μέρες προπόνησης, ο Πογέτ ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Την Τρίτη κάναμε προπόνηση και προετοιμαστήκαμε για το σύστημα της Ολλανδίας. Έπρεπε να παίξουμε, όμως δεν το κάναμε. Οι προπονητές πάντα θα πληρώνουν το τίμημα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι θα πρέπει να αποδίδεις την ημέρα του αγώνα».