Skip to main content

Εκτός ECA η Σεν Ζιλουάζ και ψυχρές σχέσεις με την UEFA

Μετά τη Super League, η UEFA και η ECA υποψιάζονται ένα νέο αποσχιστικό κίνημα από τους «μικρομεσαίους», με αιχμή του δόρατος τους Βέλγους.

Λίγους μήνες μετά την ένταξη στην Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (UCE), η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ άρχισε να αισθάνεται τις πρώτες επιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής η UEC δεν έχει επίσημα μέλη, αλλά περίπου σαράντα σύλλογοι έχουν ήδη επισημοποιήσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένων των Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Σεβίλλη, Άστον Βίλα, Μπράιτον, Κρίσταλ Πάλας, Οσασούνα, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, FK RFS (Λετονία), Μποέμιαν (Ιρλανδία) και Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ).

Η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ αποκλείστηκε από τη συμμετοχή της στην Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας της στην UCE, ανέφερε ο Guardian.

Αυτό συνέβη επειδή οι Βέλγοι παραβίασαν τους κανονισμούς της ECA, που θεωρητικά είναι η μόνη οντότητα η οποία αναγνωρίζεται από την UEFA για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συλλόγων.

Πέρυσι ο βελγικός σύλλογος έγινε δεκτός στο «networking» της ECA. Το «δίκτυο» είναι το χαμηλότερο επίπεδο με το οποίο μπορεί κανείς να είναι μέλος της Ένωσης.

Επιπλέον, η Σεν Ζιλουάζ είχε προταθεί να γίνει τακτικό μέλος με δικαίωμα ψήφου, λόγω της πρόκρισής της στους προημιτελικούς του Europa League και της τρίτης θέσης στο Βέλγιο την περασμένη σεζόν, αλλά η είδηση της ένταξης στην UEC έγινε αιτία αποπομπής της.

«Αυτοί (η ECA) με κάλεσαν ευγενικά για να με ενημερώσουν ότι θα μας έστελναν ένα e-mail αποκλείοντάς μας από την οργάνωσή τους», διευκρίνισε ο Άλεξ Μούζιο, ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης του συλλόγου.

Ωστόσο, ο Μούζιο δεν σκοπεύει να αφήσει την UCE, της οποίας είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και η αιχμή του δόρατος του έργου.

Αφού ξεπέρασε, τουλάχιστον προς το παρόν, την επίθεση που δέχτηκαν οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί σύλλογοι με το σχέδιο της Super League, η ECA, της οποίας προεδρεύει ο επικεφαλής της Παρί Σεν Ζερμέν Νάσερ Αλ Κελαϊφί, χρησιμοποιεί σιδερένια πυγμή εναντίον της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Τέλος, πίσω από τη σκληρή γραμμή κατά της UEC υπάρχει και η κόντρα μεταξύ του προέδρου της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, μεγάλου χορηγού της νέας Ένωσης, και του Καταριανού ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν, που έχουν ήδη συγκρουστεί και συνεχίζουν να το κάνουν μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις της ισπανικής Λίγκας εναντίον της πρωταθλήτριας Γαλλίας.

naftemporiki.gr