Skip to main content

«Ανώμαλη προσγείωση» στο Ηράκλειο για τον ΠΑΟΚ

Με γκολ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ σόκαρε τους Θεσσαλονικείς και τους υποχρέωσε στην πρώτη απώλεια βαθμών στην εφετινή Σούπερ Λίγκα.

Ο Λερόι Αμπάντα μπήκε στο «Θ. Βαρδινογιάννης» στο 73ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Μπάκιτς, κι έμελλε να αναδειχθεί σε πρόσωπο του αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Κρήτες, όπως στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Άρη βρήκαν το νικητήριο γκολ στο 90΄+1 (3-2), έτσι κι απόψε  «χτύπησαν» στο τέλος, έκαναν το 2Χ2 στην έδρα τους και ισοβαθμούν με τον «Δικέφαλο» στη δεύτερη θέση, στο -3 από τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και απείλησαν με σουτ του Μεγιάδο (10΄) και του Μπάκιτς (14΄), εκ των οποίων το πρώτο πέρασε ελάχιστα άουτ και το δεύτερο εξουδετερώθηκε από τον Κοτάρσκι.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου άλλη ευκαιρία δεν υπήρξε, καθώς το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και στις προσωπικές μονομαχίες.

Στο δεύτερο μισό ο Ρασβάν Λουτσέσκου έκανε κάποιες σε εσωτερικές αλλαγές που βελτίωσαν την εικόνα του ΠΑΟΚ και προϊόντος του χρόνου έβαλε και τον Μεϊτέ, που έκανε ντεμπούτο, όμως η ομάδα του είχε δυσκολία στη δημιουργία και δεν βοήθησε ούτε η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2.

Στο 90΄+7 ο Αμπάντα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ από πλάγια αριστερά νίκησε τον Κοτάρσκι, με το VAR να διορθώνει το λάθος του βοηθού, ο οποίος είχε υποδείξει οφσάιντ.