Skip to main content

Στην Άρσεναλ το ντέρμπι με Οσκαρικό φινάλε

REUTERS/David Klein

Η Μάντσεστερ Γ. προηγήθηκε στο Λονδίνο, της ακυρώθηκε γκολ στο 89΄ και στις καθυστερήσεις δέχθηκε δύο τέρματα και ηττήθηκε με 3-1 από τους «Κανονιέρηδες».

Δύο γκολ στις… βαθιές καθυστερήσεις με τις υπογραφές των Ντέκλαν Ράις και Γκάμπριελ Ζεσούς έδωσαν στην Άρσεναλ μια συγκλονιστική νίκη με 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Εμιρέιτς», για την 4η αγωνιστική.

Ο Ράις με σουτ από κοντά στο έκτο λεπτό του πρόσθετου χρόνου και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος επιθετικός με ένα υπέροχο γκολ στο 90΄+11 σφράγισαν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Η Γιουνάιτεντ στάθηκε άτυχη, ειδικά καθώς πίστεψε για λίγο ότι θα ήταν η νικήτρια του αγώνα μετά το γκολ του νεαρού Αλεχάντρο Γκαρνάτσο στο 89ο λεπτό, που ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από έλεγχο του VAR.

Ο Μάρκους Ράσφορντ είχε δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 27ο λεπτό μετά από αντεπίθεση, αλλά η χαρά των «Κόκκινων Διαβόλων» δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Μάρτιν Όντεγκαρντ ισοφάρισε για την Άρσεναλ λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα.

Η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν ο Κάι Χάβερτς έπεσε στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Άντονι Τέιλορ άλλαξε γνώμη αφού έλεγξε τη φάση στο μόνιτορ.

Στα παιχνίδια που προηγήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, η Λίβερπουλ νίκησε άνετα την Άστον Βίλα με 3-0 (3΄ Σομποσλάι, 22΄ αυτ. Κας, 55΄ Σαλάχ) και μοιράζεται τη δεύτερη θέση με Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ.

Στο άλλο παιχνίδι της Κυριακής, η Κρίσταλ Πάλας επιβλήθηκε εντός έδρας της Γουλβς με 3-2 (56΄, 85΄ Εντουάρ, 78΄ Έζε – 65΄ Χουάνγκ , 90+6 Κούνια) και έφτασε στους 7 βαθμούς, με τους «Λύκους» να μένουν στους 3.