Skip to main content

Αγώνας Άνδρου: Στην τελευταία ιστιοδρομία οι νικητές

Η παράκτια ιστιοδρομία έδωσε εντυπωσιακό θέαμα στους εκατοντάδες Ανδριώτες και επισκέπτες του νησιού.

Στη σημερινή, τελευταία, ιστιοδρομία θα κριθούν οι νικητές στη γενική κατάταξη του 56ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής».

Η 2η κούρσα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες με δυνατούς ανέμους και νικητή στα «καθαρόαιμα» αγωνιστικά το σκάφος «Velos – Eurobank Private Banking» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή.

Η παράκτια ιστιοδρομία, χάρη στις καιρικές συνθήκες, προσέφερε ένα εντυπωσιακό θέαμα στους εκατοντάδες Ανδριώτες και επισκέπτες του νησιού που βρέθηκαν στο μνημείο του Αφανούς Ναύτου και στις ακτές τις Χώρας.

Δεκαεπτά από τα καλύτερα πληρώματα της Ελλάδος διεκδίκησαν με πάθος τα βαρύτιμα τρόπαια της ιστορικής διοργάνωσης σε μονομαχίες όπου η τακτική συνδυάστηκε με τη ναυτοσύνη.

Οι καιρικές συνθήκες και ο έντονος ανταγωνισμός της 2ης κούρσας είχαν ως αποτέλεσμα δύο από τα ιστιοφόρα του αγώνα να υποστούν κάποιες ζημιές στον εξοπλισμό. Η τελευταία ιστιοδρομία θα διεξαχθεί από τη Χώρα της Άνδρου μέχρι το Δύσβατο.

Χθες, στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των τροπαίων στους νικητές των δύο πρώτων ιστιοδρομιών της διοργάνωσης.

«Η Άνδρος έχει συνδεθεί με τη ναυτοσύνη. Αυτή η Άνδρος τιμάει σήμερα τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της. Αυτή η Άνδρος στηρίζει τον ναυταθλητισμό του νησιού», υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Βρούτσης.

Η τελευταία ιστιοδρομία θα έχει εκκίνηση (11.00) από τη Χώρα της Άνδρου και θα υπάρξει livestreaming μετάδοση (www.youtube.com/@hellenicsailingfederation).

Τα αποτελέσματα:

Γενική Κατάταξη
Giorgio Furuno (Κ. Μάνθος, Μ. Πίττας)
Aristofani – Diana Shipping Services S.A. (Σ. Καμπουρίδης)
Adra – Doculand (Ζ. Γρηγοριάδης)

Performance (γενική)
Aristofani – Diana Shipping Services S.A. (Σ. Καμπουρίδης)
Velos – Eurobank Private Bank (Τ. Μάντης – Π. Καγιαλής)
Pega – Goulandris Bross LTD

Sport (γενική)
Giorgio – Furuno (Κ. Μάνθος / Μ. Πίττας)
Andra – Doculand  (Ζ. Γρηγοριάδης)
Ventus (Μ. Κλουβάς)

Performance Τοπική ιστιοδρομία
Velos – Eurobank Private Bank
Aristofani – Diana Shipping Services S.A. (Σ. Καμπουρίδης)
Ellinix Farr Away – Trata (Σ. Σωτηρίου)

Sport (τοπική)
Giorgio Furuno (Κ. Μάνθος, Μ. Πίττας)
Ventus (Μ. Κλουβάς)
Andra – Doculand  (Ζ. Γρηγοριάδης)