Skip to main content

Μουντομπάσκετ: Επική ανατροπή και πρόκριση για την Εθνική, 83-74 τη Νέα Ζηλανδία

INTIME

Γύρισε το ματς από το -15 η Εθνική.

Απίθανη ανατροπή από την Εθνική στο Μουντομπάσκετ. Ενώ βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 15 πόντους, γύρισε το ματς και συνεχίζει στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα νίκησε την Νέα Ζηλανδία με 83-74 και θα αντιμετωπίσει Λιθουανία και Μαυροβούνιο στους «16» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ.

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ, η Ελλάδα νίκησε την Νέα Ζηλανδία με 83-74, ζευγάρωσε τις νίκες της και προκρίθηκε στους «16» του Μουντομπάσκετ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελλάδα έπεσε… θύμα του μπασκετικού «ξύλου» των Νεοζηλανδών, οι οποίοι εκτός από την εξαιρετική και σκληρή τους άμυνα, ήταν και εύστοχοι από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 20-15 στο 10′.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο αντίπαλος της «γαλανόλευκης» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 14′, έφτασε την διαφορά στο +10, 30-20. Μία διαφορά που έφτασε μέχρι και το +15(38-23), με τους Νεοζηλανδούς να… πυροβολούν έξω από την γραμμή του «τριπόντου». Τελικά στο ημίχρονο, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη που δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και έχανε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, πήγε πίσω στο σκορ με 32-43.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και με μπροστάρη τον Παπαπέτρου ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, καταφέρνοντας να μειώσει στο 26′, σε 50-51. Στο 30′ οι Νεοζηλανδοί ήταν μπροστά με 54-50 αλλά η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έδειχνε πως η αντεπίθεση θα συνεχίζονταν και στη τελευταίο περίοδο.

INTIME

Όπως κι έγινε. Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Λαρεντζάκης πήραν το «όπλο» τους και στο 33′, η Ελλάδα πέρασε μπροστά με 62-57. Βρίσκοντας τρίποντα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, η Εθνική κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα, να αυξήσει παράλληλα την διαφορά και να πάρει μια σπουδαία νίκη με 83-74.

Ο Παπαπέτρου με 27 πόντους, με Λαρεντζάκης με 20 και ο Παπαγιάννης με 8 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές.

Μετά από αυτή την νίκη η Εθνική πέρασε στους «16» εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στον όμιλο την Λιθουανία και το Μαυροβούνιο, όπου με δύο νίκες θα προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.