Skip to main content

Φονική επιδρομή στη Ν. Φιλαδέλφεια: Πώς σχολιάζει ο αθλητικός κόσμος

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι ανακοινώσεις των ομάδων για τον θάνατο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Σοκ έχει προκαλέσει στην χώρα μας ο θάνατος του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ ομάδες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έδρασαν από κοινού με Έλληνες συνεργούς τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν αιχμηρή κάνοντας λόγο για επαγγελματίες δολοφόνους.«Τον σκότωσαν επαγγελματίες δολοφόνοι, οργανωμένοι εγκληματίες που διέσχισαν τη χώρα κι έφτασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια από το Ζάγκρεμπ. Για να ενωθούν εδώ με Έλληνες εγκληματίες συνεργούς τους με μοναδικό σκοπό να σκοτώσουν».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητη και η παραμικρή σκέψη για ενδεχόμενη συγκάλυψη του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος Ελλήνων πολιτών. Κάνει επίσης λόγο για εγκληματική αδράνεια, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το έγκλημα, τονίζοντας πως είχε προειδοποιήσει ώρες πριν τις αρχές.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Καταδικάζουμε τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στην ανακοίνωσή της η Ντιναμό Ζάγκρεμπ καταδικάζει τα επεισόδια, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες εκδηλώσεις δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθεί ως σύλλογος και κοινότητα.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για αυτό το περιστατικό. Δυστυχώς, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των ταραχών. Η GNK Dinamo θέλει να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Η GNK Dinamo καταδικάζει έντονα τις ταραχές που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Αθήνα, στις οποίες, σύμφωνα με αναφορές της ελληνικής αστυνομίας και ελληνικών και κροατικών ΜΜΕ, ταραξίες από την Κροατία ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με οπαδούς της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική που προωθούμε ως σύλλογος και κοινότητα».

ΚΑΕ ΑΕΚ: Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Στο αιματηρό επεισόδιο αναφέρεται επίσης η ΚΑΕ ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι ο χουλιγκανισμός είναι (και) παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά η ανεπάρκεια των υπευθύνων για την ασφάλεια και προστασία των συνανθρώπων μας είναι ελληνική.

«Η οικογένεια της ΑΕΚ BC θρηνεί για το χαμό του Μιχάλη, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες, κατά την απρόκλητη επίθεση/επιδρομή που δέχθηκαν οπαδοί μας και φιλήσυχοι πολίτες στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι… Tα ευχολόγια εξαντλήθηκαν, μαζί με την υπομονή μας… Ο χουλιγκανισμός είναι (και) παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά η ανεπάρκεια των υπευθύνων για την ασφάλεια και προστασία των συνανθρώπων μας είναι ελληνική. Η τιμωρία των φονιάδων, αλλά και όλων όσοι επιχειρησιακά απέτυχαν να αποτρέψουν το κακό πρέπει να είναι παραδειγματική. Η οικογένεια της ΑΕΚ BC με οδύνη και θλίψη αποχαιρετά τον Μιχάλη, και εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τους οικείους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Θερμά συλλυπητήρια

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη. Οφείλουμε άπαντες να σταματήσουμε τα ευχολόγια και να βρούμε λύσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν ολοκληρωτικά τα εγκληματικά περιστατικά βίας», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

KAE Παναθηναϊκός: Οφείλουμε να βρούμε λύσεις ώστε να σταματήσουν αυτά τα θλιβερά φαινόμενα

Τα συλλυπητήριά της, εξέφρασε δημόσια και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη. Οφείλουμε άπαντες, με σεβασμό και υπευθυνότητα, να βρούμε λύσεις ώστε να σταματήσουν αυτά τα θλιβερά φαινόμενα».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Τυφλή οπαδικής βία στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Θερμά συλλυπητήρια από την οικογένεια του Ολυμπιακού στην οικογένεια του θύματος της τυφλής οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τα φαινόμενα που ποτίζουν θλίψη το λαοφιλέστερο άθλημα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

KAE Ολυμπιακός: Να μην γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες αντίστοιχου περιστατικού

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του Μιχάλη και εύχεται ολόψυχα να μην γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες αντίστοιχου περιστατικού», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η KAE Ολυμπιακός.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ας είναι οι τελευταίες σταγόνες δακρύων και αίματος που πνίγουν το κανονικό ποδόσφαιρο

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη. Κουράγιο και στην δεύτερη οικογένεια του ΑΕΚ. Ας είναι οι τελευταίες σταγόνες δακρύων και αίματος που πνίγουν το κανονικό ποδόσφαιρο, που όλοι αγαπάμε…», σχολιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΠΑΕ Άρης: Μέχρι πότε;

«Μέχρι πότε θα θρηνούμε θύματα της τυφλής οπαδικής βίας; Μέχρι πότε… Η ευχή “ποτέ ξανά” πλέον δεν αρκεί… Καλό ταξίδι Μιχάλη και καλή αντάμωση με τον Άλκη μας…», αναφέρει η ΠΑΕ Άρης κάνοντας αναφορά στην δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

KAE Άρης: Ο Μιχάλης είδε ένα μάτσο δίποδα να του επιτίθενται και να τον μαχαιρώνουν

Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης. «Ο Μιχάλης ήταν ένα νέο παιδί, όπως ο Άλκης, το οποίο βρισκόταν έξω από το «σπίτι» του, την Αγιά Σοφιά της ΑΕΚ, όπως ο Άλκης δίπλα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Μιχάλης είδε ένα μάτσο δίποδα που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στο ανθρώπινο είδος, να του επιτίθενται και να τον μαχαιρώνουν. Θανάσιμα. Όπως τον Άλκη. Ο Μιχάλης δε θα μεγαλώσει και δε θα ζήσει αυτά που θα μπορούσε να ζήσει, επειδή υποστήριζε μία άλλη ομάδα. Όπως ο Άλκης.

Ακόμα δύο γονείς θρηνούν τον χαμό του σπλάχνου τους, του Μιχάλη, και είδαν τις ζωές τους να «τελειώνουν», με ένα μεγάλο ”γιατί” στις ψυχές τους. Ένα ”γιατί” που δε θα απαντηθεί ποτέ. Και δυστυχώς ΔΕ θα είναι το τελευταίο. Τέρμα στα ευχολόγια τύπου ”ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”. Μόνο με πράξεις δε θα θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Μιχάλη, τώρα που θα συναντήσεις τον Άλκη εκεί πάνω, μην προσπαθήσετε να απαντήσετε σ’ αυτά τα «γιατί». Να γίνετε φιλαράκια και να υποστηρίζετε τις αγαπημένες ομάδες σας, όπως κάνατε και εδώ κάτω: Με αγάπη και αξιοπρέπεια. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες του Μιχάλη και της ΑΕΚ. Και η αδιαπραγμάτευτη ευχή μας για την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων και των συνεργών τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»