Skip to main content

Επιβλητική πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ

Ο «Δικέφαλος» νίκησε με 4-1 την Μπεϊτάρ, αν κι έπαιξε για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, προκρίθηκε στον επόμενο (3ο) γύρο του Conference League και θα αντιμετωπίσει τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε πανηγυρικά στο γ΄ προκριματικό γύρο του Conference League, συντρίβοντας την Μπεϊτάρ με 4-1 μέσα στο στάδιο «Τέντι» της Ιερουσαλήμ.

Ο «Δικέφαλος», που είχε παραχωρήσει λευκή ισοπαλία στην αντίπαλό του στον αγώνα της Τούμπας, θα αντιμετωπίσει τώρα τη Χάιντουκ Σπλιτ στο πλαίσιο του γ΄ προκριματικού γύρου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικό για τους Θεσσαλονικείς, που πήραν προβάδισμα στο 12ο λεπτό με «δώρο» του Γκότλιμπ, που γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Σίλβα και σημείωσε ένα από τα αυτογκόλ της χρονιάς.

Με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει διαρκώς τους χώρους που έδιναν οι γηπεδούχοι, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 30΄ με τον Ζίφκοβιτς, στο 36΄ με τον Νάρεϊ και στο 38΄ με τον Αουγκούστο, με τον Σίλβα να επεμβαίνει και στις τρεις περιπτώσεις.

Στο 41ο λεπτό λάθος του Σβαμπ οδήγησε σε καταλογισμό πέναλτι για την Μπεϊτάρ και αποβολή του Αουγκούστο που ανέτρεψε τον Σούα, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Κοτάρσκι, στην εκτέλεσή του από τα 11 βήματα.

Η Μπεϊτάρ όχι μόνο δεν ισοφάρισε λοιπόν αλλά λίγο αργότερα βρέθηκε στο 0-2, καθώς ο Τόμας διπλασίασε για την ομάδα του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, για να μειώσει σε 1-2 ο Φράιντεϊ με κεφαλιά, στο 45΄+7.

Η μείωση του σκορ έδωσε ενέργεια στους Ισραηλινούς, που ξεκίνησαν ορμητικά στην επανάληψη, πίεσαν για την ισοφάριση αλλά είδαν τις προσπάθειες των Νικολαέσκου και Μίχα, στο 49ο και 51ο λεπτό αντίστοιχα, να αστοχούν, το γκολ του Σούα (66΄) να ακυρώνεται ως οφ σάιντ και το σουτ του Φράιντεϊ στο 71΄ να μπλοκάρεται από τον Κοτάρσκι.

Από εκεί και ύστερα, με την είσοδο του Κωνσταντέλια αντί του Ζίφκοβιτς, κάθε αντεπίθεση της ομάδας του Λουτσέσκου «μύριζε» γκολ. Στο 77΄ μακρινό σουτ του Τσιγγάρα σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα σουτ του Σαμάτα έδιωξε σε κόρνερ ο Σίλβα.

Στις καθυστερήσεις (90΄+1) ο Κωστανταντέλιας βγήκε μόνος του απέναντι στον Σίλβα, η μπάλα χτύπησε στον Τόμας και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-3, ενώ στο 90΄+5 ο νεαρός άσος πλάσαρε τον Σίλβα για το τελικό 1-4.