Skip to main content

Η Μονακό τάραξε τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τον Κέμπα Γουόκερ

Η γαλλική ομάδα έκανε την πιο ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού στη Euroleague, καθώς συμφώνησε με έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ της προηγούμενης δεκαετίας στο NBA.

Μεταγραφικό… μπαμ από την Μονακό! Ο γαλλικός σύλλογος τάραξε τα νερά στη Euroleague, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Κέμπα Γουόκερ, ο οποίος μετά από δώδεκα χρόνια αφήνει το ΝΒΑ για την Ευρώπη.

Ο 33χρονος γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Σάρλοτ Χόρνετς με 12.009 πόντους ενώ έχει φορέσει την φανέλα των Μπόστον Σέλτικς, των Νιού Γιορκ Νικς και των Ντάλας Μάβερικς, όντας ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ στο μαγικό κόσμο του NBA την προηγούμενη δεκαετία.

Σε 750 παιχνίδια κανονικών περιόδων, ο Γουόκερ μετράει 19.3 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ.

Από κει και πέρα, ο αθλητικός διευθυντής των Μονεγάσκων, Ολέξι Γεφίμοφ, σχολίασε επί του θέματος τα εξής:

«Έχει ξαναέρθει στο Μονακό με άλλους αθλητές της Nike στο παρελθόν, νομίζω το 2019. Έχει προπονηθεί στο γήπεδο μας. Δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος ποιοτικός παίκτης, αλλά υπέροχος άνθρωπος. Περιμένουμε να ταιριάξει στην ομάδα μας εντός και εκτός παρκέ. Θα έρθει στο Μονακό με τη σωστή συμπεριφορά. Με ταπεινότητα και έτοιμος για δουλειά. Είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία να πάρεις έναν παίκτη αυτού του επίπεδου. Αυτή η απόκτηση δείχνει μεγάλο βήμα στην ανάπτυξη του brand της Μονακό. Όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο».