Skip to main content

Αθήνα και Πειραιάς υποδέχονται το UEFA Super Cup 2023

Η ελληνική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα βρεθούν στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης τον Αύγουστο.

Στραμμένοι στην Ελλάδα θα είναι τον Αύγουστο οι προβολείς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς η Αθήνα και ο Πειραιάς, τα κέντρα των οποίων απέχουν μόλις εννέα χιλιόμετρα, θα φιλοξενήσουν, για πρώτη φορά στη χώρα, το UEFA Super Cup, ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Σεβίλλη.

Η αναμέτρηση του πρωταθλητή του Champions League (Σίτι), με τον αντίστοιχο του Europa League  θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου, στις 22:00, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον Πειραιά.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, το οποίο αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας, δίνοντας ευκαιρία σε Αθήνα και Πειραιά να εκπέμψουν σε κάθε γωνιά της Γης την πολιτισμική αξία τους.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου στο δημαρχιακό μέγαρο Αθηνών, μίλησαν για το πανευρωπαϊκό αυτό ραντεβού στο φαληρικό γήπεδο.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος της UEFA για το UEFA Super Cup, 2023 Αριστείδης Σταυρόπουλος.

«Την προσεχή αγωνιστική σεζόν θα διεξαχθούν σε ελληνικά γήπεδα δύο τελικοί ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων. Οι παγκόσμιοι ποδοσφαιρικοί προβολείς θα πέσουν πάνω στη χώρα μας. Θέλουμε όλο και περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις στην Πατρίδα μας, οι οποίες θα αναβαθμίσουν περαιτέρω το κύρος του ελληνικού αθλητισμού και θα εισάγουν βέλτιστες πρακτικές στο αθλητικό μας οικοσύστημα» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Γιάννης Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Οι πόλεις μας είναι έτοιμες να διοργανώσουν τον πιο λαμπρό, άρτιο τελικό στη ιστορία του θεσμού, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί με απόλυτη επιτυχία στο ευρωπαϊκό αθλητικό γίγνεσθαι».

Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε με μεγάλη χαρά να καλωσορίσουμε τους χιλιάδες λάτρεις της στρογγυλής θεάς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία αφενός να απολαύσουν μια μοναδική ποδοσφαιρική αναμέτρηση, αφετέρου να γνωρίσουν τον κόσμο της ελληνικής φιλοξενίας και να ανακαλύψουν την αξεπέραστη κουλτούρα και τον αστείρευτο πολιτισμικό πλούτο της πόλης μας».

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το γήπεδο προμηνύεται να είναι γεμάτο και η  ευρεία τηλεοπτική προβολή σε όλο τον κόσμο αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να διαφημιστεί η πόλη μας διεθνώς, δίνοντας ώθηση  στο  κομμάτι του τουρισμού στον Πειραιά, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική μας οικονομία».

Οι δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου

Χιλιάδες υποστηρικτές των δύο ομάδων αναμένεται να πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις γειτονιές των δύο πόλεων, προκειμένου να απολαύσουν τον αγώνα.

Οι λάτρεις της στρογγυλής θεάς θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στο Θησείο με τα Κύπελλα του UEFA Champions League, του UEFA Europa League και του UEFA Super Cup, ενώ στο κέντρο του Πειραιά θα λειτουργήσει fun festival με πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου.

Αυτή η σπουδαίας σημασίας ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, θα ενισχύσει την προβολή των δύο πόλεων, θα συμβάλλει στην μεγιστοποίηση του τουριστικού κεφαλαίου τους και  θα δώσει αξιοσημείωτη ώθηση στην ενίσχυση των οικονομιών τους.