Skip to main content

Tζόκοβιτς: Δεν έχω παίξει ποτέ με κάποιον σαν τον Αλκαράθ

Φωτ. REUTERS/Dylan Martinez

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έβγαλε το καπέλο στον Κάρλος Αλκαράθ, τονίζοντας πως έχει στοιχεία από εκείνον, τον Φέντερερ και τον Ναδάλ.

Ο Κάρλος Αλκαράθ έπειτα από ένα παιχνίδι-έπος κατέκτησε το Wimbledon, επικρατώντας 3-2 επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο θρυλικό τενίστα να πλέκει το εγκώμιο του 20χρονου Ισπανού αντιπάλου του.

Ο «Νόλε» χαρακτήρισε απόλυτα ολοκληρωμένο αθλητή τον Αλκαράθ, τονίζοντας πως δεν είχε παίξει ποτέ με έναν τόσο δυνατό αντίπαλο!

Ξεκίνησε η εποχή Αλκαράθ στο τένις: Νίκησε τον Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλετον

«Τον τελευταίο χρόνο όλοι μιλάνε για το πώς το παιχνίδι του συμπεριλαμβάνει στοιχεία του Ρότζερ, του Ράφα και δικά μου. Συμφωνώ με αυτό. Νομίζω πως έχει πάρει τα καλύτερα στοιχεία και των τριών μας» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έχει μια απίστευτη πνευματική δύναμη και ωριμότητα για 20 ετών. Είναι φοβερό. Έχει την ψυχολογία του “ταύρου”, μαχητικό πνεύμα και αμυντικές ικανότητες που έχουμε δει στον Ράφα όλα αυτά τα χρόνια. Το backhand με τα δυο χέρια από θέση άμυνας, που είναι το δικό μου ξεχωριστό στοιχείο εδώ και πολλά χρόνια, το έχει επίσης.

Ποτέ δεν έχω παίξει με κάποιον σαν κι αυτόν. Ο Ρότζερ και ο Ράφα προφανώς είχαν τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους, ο Κάρλος είναι πολύ ολοκληρωμένος. Έχει τρομερές ικανότητες προσαρμοστικότητας και αυτό είναι το κλειδί μιας μακροχρόνιας καριέρας σε όλες τις επιφάνειες».

Διαβάστε επίσης:

Κάρλος Αλκαράθ: Ποιος είναι ο νέος βασιλιάς του τένις