Skip to main content

«Χρυσή» η Τζένγκο στο Ευρωπαϊκό Κ23

Η Ελληνίδα ακοντίστρια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ23, στη διοργάνωση της Φινλανδίας.

Η Ελίνα Τζένγκο πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της μια ακόμη σπουδαία διάκριση, αναδειχθείσα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, στη διοργάνωση Κ23, με βολή στα 60,73 μέτρα.

Ένα χρόνο από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών και δύο από το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ20 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20, η Τζένγκο πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμη σημαντική διάκριση.

Η ταλαντούχα αθλήτρια έκανε αγώνα…υπομονής αφού φάνηκε πως δεν της αρκούσε μόνο το χρυσό μετάλλιο, αλλά ήθελε και μια επίδοση πάνω από τα 60 μέτρα.

Ξεκίνησε με 56,45 μ. συνέχισε με άκυρο, πέτυχε 59,24 μ. στην τρίτη προσπάθεια (βολή που της έδινε το χρυσό μετάλλιο), έβγαλε άκυρες τις δύο επόμενες αφού δεν ήταν στα μέτρα που ήθελε και πανηγύρισε την έκτη και μεγαλύτερη.

Η Τζένγκο χάρισε στην ομάδα το πρώτο χρυσό στη διοργάνωση και το 13ο στο σύνολο. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της χώρας στον ακοντισμό των Γυναικών, αφού μέχρι σήμερα είχαμε δύο μετάλλια στους Άνδρες.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εσθονή Τούγκι με 57,62 μ. και το χάλκινο η Άνι Άλανεν (Φινλανδία) με 56,67 μέτρα.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με τέσσερα μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, όσα κατέκτησε και η αποστολή που μετείχε πριν δύο χρόνια στους αγώνες του Ταλίν.