Skip to main content

«Πτήση» για Παρίσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Τεντόγλου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έπιασε με άνεση το όριο (8,27μ.) για τους Αγώνες του 2024, κυριαρχώντας στη διοργάνωση με άλμα στα 8,38 μέτρα.

Με άλμα στα 8,38μ., ο Μίλτος Τεντόγλου κυριάρχησε εύκολα στο μήκος και αναδείχθηκε σε πρόσωπο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στίβου στο Βόλο, καθώς εξασφάλισε το όριο που τον στέλνει στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Αφού γι΄ άλλη μία φορά έκανε  σπουδαίο αγώνα, βελτίωσε την καλύτερη εφετινή επίδοσή του κι έγινε ο τρίτος στον κόσμο για το 2023, με διαφορά μόλις τέσσερα εκατοστά από τον κορυφαίο.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με 8,10 μ., συνέχισε με 8,23, ήταν άκυρος στο τρίτο, σημείωσε 8,26 μ. στο τέταρτο κι άφησε το πέμπτο άλμα, για να κρατήσει το καλύτερο για το τέλος.

Ο Ολυμπιονίκης, όπως συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο, συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους, έδρεψε το ρυθμικό χειροκρότημα των θεατών και στο τέλος χαιρέτισε και τους μικρούς φίλους του, που έσπευσαν να τον δουν από κοντά.

Το όριο για τους Ολυμπιακούς είναι 8,27μ., ενώ ο Τεντόγλου είναι ο δεύτερος αθλητής του στίβου, μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που θα δηλώσει παρών στο μεγαλύτερο ραντεβού του αθλητισμού.

«Τα άλματα βγήκαν όπως τα ήθελα, απλά, μικρά τεχνικά θέματα μού στέρησαν μεγαλύτερη επίδοση. Ο στόχος μου ήταν κάπου στα 8,45 μέτρα. Κοντά ήμουν. Απλά δεν έκανα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για τέσσερα εκατοστά. Είναι εντάξει όμως», δήλωσε ο νικητής.