Skip to main content

Συμφωνία της Γιουβέντους με την UEFA

Οι «Μπιανκονέρι» φέρεται να συμφώνησαν με το όργανο οικονομικού ελέγχου να μην προσφύγουν στο CAS για να κλείσει αμέσως η υπόθεση, με αντάλλαγμα την εφετινή συμμετοχή τους στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γαμπριέλε Γκραβίνα, δήλωσε ότι η απόφαση της UEFA για την υπόθεση της Γιουβέντους αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Ωστόσο, πριν ακόμα γίνει γνωστή και επίσημη η ετυμηγορία ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες για το θέμα από την έδρα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (Νιόν).

Όπως αναφέρει η σημερινή έκδοση της αθλητικής εφημερίδας Corriere dello Sport, η απόφαση του οργάνου οικονομικού ελέγχου, που ερευνά τους «προβληματικούς» προϋπολογισμούς της Γιουβέντους, θα φτάσει τις επόμενες ημέρες.

Όλα δείχνουν να οδηγούν σε αποκλεισμό ενός έτους από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα της περιόδου 2023-24, που σημαίνει, μετά τους 10 βαθμούς ποινής στην Ιταλία που έριξαν από τη ζώνη του Champions League στην έβδομη θέση τη Γιουβέντους, πως η «Βέκια Σινιόρα» δεν θα συμμετάσχει στο εφετινό Conference League.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές φέρεται να συμφώνησαν να κλείσουν αμέσως το θέμα χωρίς να προσφύγει η ομάδα στο CAS. Αυτό το βήμα προς τα εμπρός από τους «Μπιανκονέρι» θα τους επιτρέψει έναν ανώδυνο αποκλεισμό ενός μόνο έτους, αλλά θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Champions League 2024-25, εφόσον καταλάβουν θέση που οδηγεί σε αυτό.

Κατά συνέπεια, στην τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου θα παίξει η Φιορεντίνα, η οποία έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι φτάνοντας μάλιστα ως τον τελικό, όπου έχασε το Κύπελλο στο τελευταίο λεπτό από τη Γουέστ Χαμ.