Skip to main content

Poleman στην Αυστρία ο Φερστάπεν

EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ο Ολλανδός πιλότος είχε σήμερα έντονο συναγωνισμό από τις Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ, που βρέθηκαν πίσω του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), κατάκτησε την pole position στο Grand Prix της Αυστρίας. Στην πίστα του Σπίλμπεργκ ο Ολλανδός πιλότος άφησε πίσω του τις Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, ενώ η McLaren του Λάντο Νόρις ήταν τέταρτη.

Τα προκριματικά της Παρασκευής ισχύουν για το GP της Κυριακής, ενώ αύριο θα γίνει η πρόκριση για το σπριντ και στη συνέχεια ο αγώνας σπριντ. Στην πέμπτη θέση ήταν η Mercedes του Λιούις Χάμιλτον, που προηγήθηκε των Aston Martins των Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο.

Όγδοος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), ένατος ο Πιερ Γκασλί (Alpine) και την πρώτη δεκάδα έκλεισε η Williams του Αλεξάντερ Άλμπον.

«Ήταν δύσκολο σήμερα λόγω των περιορισμών της πίστας. Δεν το κάνουμε επίτηδες, αλλά με αυτές τις στροφές υψηλής ταχύτητας και τις στροφές σε τόσο υψηλές ταχύτητες είναι δύσκολο να κρίνουμε πού ακριβώς βρίσκεται η λευκή γραμμή», δήλωσε ο Φερστάπεν.

«Γι΄ αυτόν τον λόγο, πολλοί τιμωρήθηκαν επειδή ξεπέρασαν τα όρια. Έγινε αγώνας για επιβίωση. Στο τέλος έπρεπε να τα καταφέρουμε και αυτό αφαιρεί λίγη από τη χαρά σας για την πρόκριση. Αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος με την pole position. Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, θα είναι πολύ μεγάλο. Είμαι χαρούμενος για σήμερα, αλλά αύριο όλα θα είναι διαφορετικά. Το αυτοκίνητο είναι γρήγορο, αυτό είναι το σημαντικό», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Σαρλ Λεκλέρ πλησίασε την pole position. «Κατάφερα να συγκεντρώσω όλα όσα ήθελα ακριβώς στον τελευταίο γύρο και κατάφερα να πλησιάσω πολύ στον Μαξ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Αλλά δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο κοντά στη Red Bull, οπότε είναι ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari.