Skip to main content

Με Πλέι – Ιν η Ευρωλίγκα τη νέα περίοδο

Αλλάζει το σύστημα των πλέι οφ τη νέα περίοδο με την εισαγωγή νοκ άουτ αγώνων για τα δύο τελευταία εισιτήρια των πλέι οφ.

Τα Πλέι – Ιν μπαίνουν στο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας την αγωνιστική περίοδο 2023-24, με τις ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 7-10 στην κανονική περίοδο να διεκδικούν τα τελευταία δύο εισιτήρια για τα πλέι οφ.

Ο έβδομος και ο όγδοος της βαθμολογίας θα τεθούν αντιμέτωποι σε μονό αγώνα, με το νικητή να «κλείνει» θέση στα πλέι οφ, όπου θα αναμετρηθεί με τον δεύτερο της κανονικής περιόδου.

Ο ένατος και ο δέκατος της κατάταξης θα παίξουν σε μονό παιχνίδι, με το νικητή να αντιμετωπίζει τον ηττημένο του ζευγαριού των θέσεων 7-8 για το τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών, απέναντι στην ομάδα που θα είναι πρώτη στην κανονική περίοδο.

Η νέα περίοδος θα διεξαχθεί με τις 18 ομάδες που αγωνίστηκαν και πέρυσι, αφού η κάτοχος του EuroCup Γκραν Κανάρια αρνήθηκε να μετάσχει.

Αυτές είναι οι: Άλμπα Βερολίνου, Αναντολού Εφές, Μονακό, Μπασκόνια, Ερυθρός Αστέρας, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Φενερμπαχτσέ, Βιλερμπάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Βίρτους Μπολόνια  και Ζαλγκίρις Κάουνας.