Skip to main content

Μεγάλα έσοδα για τη Μάντσεστερ Γ. το τελευταίο τρίμηνο

Αυτό συνέβη χάρη στην αυξημένη προσέλευση του κοινού για την ομάδα που δημιουργεί ο Έρικ τεν Χαγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι σε αυτό το τρίτο μέρος της χρονιάς κατόρθωσε να αυξήσει τα κέρδη της, συνολικά, στα 170 εκατομμύρια λίρες.

Αυτό συνέβη χάρη στο ρεκόρ κοινού ως προς την προσέλευση, που αύξησε επίσης τις πωλήσεις εντός του γηπέδου.

Επιπλέον, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε επιπλέον πέντε εντός έδρας παιχνίδια, αποκομίζοντας το 40% των εσόδων απ΄ αυτό το γεγονός.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν ανέφεραν τη διαδικασία πώλησης σε καμία στιγμή στο συνέδριο που έγινε την Τρίτη 27 Ιουνίου, αλλά υπογράμμισαν ότι η δέσμευση των φιλάθλων είναι ακόμη μεγαλύτερη από την τρέχουσα και ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν ανακαινίσεις στο «Ολντ Τράφορντ».

Από την άλλη, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» κοινοποίησαν την αύξηση των εσόδων για το έτος 2023, δίνοντας ένα εκτιμώμενο ποσό 635 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο αναμφίβολα θα συνιστούσε επίπεδο ρεκόρ πωλήσεων και θα ξεπερνούσε σαφώς το 2022.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ρίτσαρντ Άρνολντ, δήλωσε: «Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις, βλέπουμε μια απότομη αύξηση της αξίας των παγκόσμιων δικαιωμάτων μετάδοσης για τις διοργανώσεις της Premier League και της UEFA, καθώς και μια ανταγωνιστική αγορά χορηγιών με πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν και να ενισχύουν το εμπορικό σήμα τους, μέσω της συνεργασίας με κορυφαίες παγκόσμιες αθλητικές μάρκες, όπως η δική μας».

naftemporiki.gr