Skip to main content

Ραντεβού αστέρων εις μνήμην Βιάλι

Παλιοί συμπαίκτες, φίλοι, ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα αποτίσουν φόρο τιμής στον αξέχαστο άσο.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στο στάδιο «Γκρανίλο» στο Ρέτζιο Καλάμπρια θα διεξαχθεί αγώνας προς τιμήν του Τζανλούκα Βιάλι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου 2023.

Στην εκδήλωση «The Legend Gianluca Vialli» θα παρευρεθούν οι Ιβάν Ζαμοράνο, Μάρκο Ματεράτσι, Καφού, Τζον Τέρι, Βενσάν Καντελά, Ερνέστο Σεβαντόν, Σεμπαστιάν Φρέι, Ντιέγκο Λουγκάνο, Πιερλουίτζι Πάρντο, Φραντσέσκο Κολονέζε, ενώ πολλοί άλλοι πρώην ποδοσφαιριστές και άνθρωποι της show business θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η Εθνική ομάδα των Ατζούρι του Αλεσάντρο Αρένα και η Ντριμ Τιμ του Φάμπιο Κορντέλα «The Wine Of The Champions» θα προκαλέσουν η μία την άλλη και θα δώσουν ζωή σε μια αξέχαστη εκδήλωση αλληλεγγύης υπέρ των αυτιστικών παιδιών, στην οποία θα παρευρεθούν πρώην συμπαίκτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές και φίλοι του σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Η εκδήλωση τιμά τον πρόωρο θάνατο ενός σπουδαίου ανθρώπου κι ενός πρωταθλητή που, με εξαιρετικό θάρρος, πολέμησε την ασθένειά του μέχρι τέλους, χωρίς να τα παρατήσει ποτέ. Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν στο We Aut, μια δομή εξειδικευμένη στην παροχή βοήθειας σε αυτιστικά παιδιά.

Η πόλη του Ρέτζιο Καλάμπρια θέλει να θυμάται ένα αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που ξεχώρισε για τις θρυλικές ικανότητές του τόσο σε αθλητικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο.

Όλοι γνωρίζουν τη θερμή και στοργική του δέσμευση να διδάσκει νέους ποδοσφαιριστές όχι μόνο για την επίτευξη νικηφόρων αποτελεσμάτων αλλά και με στόχο να τους εμφυσήσει εμπιστοσύνη στο να αντιμετωπίσουν την ποδοσφαιρική δέσμευση χωρίς ποτέ να αποθαρρύνονται μπροστά στα κρίσιμα ζητήματα.

Όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση για τη μνήμη του ευχαριστούν έναν μαέστρο του ποδοσφαίρου και, ταυτόχρονα, έναν κύριο της ζωής για την τεράστια και στοργική δέσμευσή του.