Skip to main content

Η RedBird αγόρασε το 24% της Alpine μαζί με τον Ράιαν Ρέινολντς

Το ιδιοκτησιακό ταμείο της -μεταξύ άλλων- Μίλαν απόκτησε επίσημα μερίδιο στη γαλλική ομάδα της Formula 1.

Η RedBird κάνει απόβαση και στη Formula 1. Το fund με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της Μίλαν Τζέρι Καρντινάλε απόκτησε μερίδιο 24% στην Renault Alpine μαζί με άλλους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου ηθοποιού Ράιαν Ρέινολντς.

«Ο Όμιλος Renault και η Alpine ανακοίνωσαν μια επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ από την Otro Capital και τον συνεργάτη τους, RedBird Capital Partners, μαζί με την Maximum Effort Investments στην Alpine Racing Ltd, που αντιπροσωπεύει μερίδιο 24%», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η αξία της συναλλαγής της Alpine Racing Ltd είναι περίπου 900 εκατομμύρια ως αποτέλεσμα αυτής της επένδυσης και είναι μια συναλλαγή που θα επιταχύνει τα σχέδια ανάπτυξης και τις αθλητικές φιλοδοξίες της Alpine στην F1».

Ο Άλεκ Σάινερ, συνιδρυτής και συνεργάτης της Otro Capital (εταιρείας που δραστηριοποιείται μαζί με την RedBird) και ο οποίος βρίσκεται ήδη στο διοικητικό συμβούλιο της Μίλαν, θα ενταχθεί στο Δ.Σ. της ομάδας.

Ο Λούκα ντε Μέο, διευθύνων σύμβουλος του Groupe Renault, σχολίασε ότι, «αυτή η συνεργασία θα επιταχύνει την ανάπτυξη της Alpine F1 διαφοροποιώντας τους οδηγούς εσόδων και αυξάνοντας την αξία της επωνυμίας».

Ο Λοράν Ρόσι, διευθύνων σύμβουλος της Alpine, πρόσθεσε: «Θα φέρουν την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία τους για να ενισχύσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ και μέσων ενημέρωσης (…) Τα πρόσθετα έσοδα θα επανεπενδυθούν στην ομάδα για να προσεγγίσουμε τις καλύτερες ομάδες όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας».

naftemporiki.gr