Skip to main content

Τσέφεριν: Οι Σαουδάραβες κάνουν το λάθος της Κίνας

Ο πρόεδρος της UEFA εξήγησε ότι οι Σαουδάραβες θα έπρεπε να επενδύουν στα τμήματα υποδομής αντί για παίκτες που βρίσκονται κοντά στο τέλος της καριέρας τους.

«Φοβάστε τα μεγάλα “χτυπήματα” από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας; Όχι, όχι, όχι. Νομίζω ότι είναι λάθος, κυρίως για το ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό NOS.

«Γιατί είναι πρόβλημα γι΄ αυτούς; Γιατί πρέπει να επενδύσουν στην ακαδημία Νέων, να φέρουν προπονητές και να αναπτύξουν τους δικούς τους παίκτες. Το σύστημα υπογραφής παικτών που έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την καριέρα τους δεν είναι ένα μοντέλο που επιτρέπει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου», συνέχισε.

«Ένα παρόμοιο λάθος έγινε στην Κίνα, όταν όλοι έφεραν παίκτες που ήταν στο τέλος της καριέρας τους».

«Πείτε μου, ποιος παίκτης στην ακμή του πήγε να παίξει στη Σαουδική Αραβία; Αλλά δεν είναι μόνο τα χρήματα. Οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν τις καλύτερες διοργανώσεις. Και η κορυφαία διοργάνωση είναι στην Ευρώπη», είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Και συμπλήρωσε: «Δεν τους έχουμε χάσει. Παίζουν ακόμα ποδόσφαιρο. Στο τέλος της καριέρας τους κάποιοι παίκτες πηγαίνουν κάπου για να κερδίσουν κάποια χρήματα».