Skip to main content

Τρέχει μόνος ο Φερστάπεν…

David Kirouac-USA TODAY Sports

Ο Ολλανδός, που βαδίζει ολοταχώς για τον τρίτο συνεχή παγκόσμιο τίτλο στη Φόρμουλα Ένα, σημείωσε στο Μόντρεαλ την έκτη νίκη στους οκτώ πρώτου αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε στο Μόντρεαλ την τέταρτη συνεχή νίκη και έκτη στους οκτώ φετινούς αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Φόρμουλα Ένα.

Ο Ολλανδός δις παγκόσμιος πρωταθλητής οδήγησε την κούρσα από την αρχή ως το τέλος για την 41η νίκη της καριέρας του, με την οποία ισοφάρισε τον αείμνηστο Άιρτον Σένα στην πέμπτη θέση της κατάταξης με τους πιο πολυνίκες οδηγούς, χαρίζοντας στην ομάδα του (Red Bull) την 100ή πρωτιά.

Για τη δεύτερη θέση μονομάχησαν Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes πέρασε τον Ισπανό (Aston Martin) στην εκκίνηση, αλλά εκείνος έμεινε κοντά και ύστερα από μια σύντομη εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, λόγω εξόδου της δεύτερης Mercedes, του Τζορτζ Ράσε), αξιοποίησε το DRS και ανέβηκε ξανά δεύτερος.

Ο Χάμιλτον προσπάθησε να «κολλήσει» πίσω από τον πολύπειρο Ισπανό, αλλά ο Αλόνσο διατήρησε μια μικρή διαφορά ασφαλείας και κράτησε τη δεύτερη θέση, με τον Βρετανό να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του πόντιουμ.

Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Ferrari με τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, αντίστοιχα. Ο Σέρχιο Πέρες εκμεταλλεύθηκε την άνεση που είχε στην έκτη θέση, προχώρησε σε αλλαγή ελαστικών λίγο πριν το τέλος και πήρε τον μπόνους βαθμό για τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, που ως εκείνη τη στιγμή κρατούσε ο Χάμιλτον.

Από ΄κει και ύστερα, τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν (κατά σειρά αναφοράς) οι, Αλεξάντερ Αλμπον (Williams), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Λανς Στρολ (Aston Martin) και Βάλτερι Μπότας (Alpha Romeo).