Skip to main content

Επέστρεψε στους πάγκους ο Σκολάρι

Ο διάσημος Βραζιλιάνος τεχνικός ανέλαβε την Ατλέτικο Μινέιρο, ομάδα του Μπέλο Οριζόντε.

Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία το 2002, επιστρέφει στους πάγκους μετά από ένα σύντομο διάστημα αποχής.

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα οδηγήσει την Ατλέτικο Μινέιρο, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο ως τον Δεκέμβριο του 2024.

Ο Σκολάρι διαδέχεται τον Αργεντινό Εντουάρντο Κουντέτ. Μετά από δέκα αγωνιστικές ο σύλλογος του Μπέλο Οριζόντε είναι τέταρτος στο πρωτάθλημα Βραζιλίας, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μποταφόγκο και παραμένει στην κούρσα για πρόκριση στους «16» του Copa Libertadores.

Ο 74χρονος προπονητής είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του στα τέλη του περασμένου έτους. Πριν, είχε οδηγήσει την Ατλέτικο Παραναένσε στον τελικό του Copa Libertadores, όπου έχασε 1-0 από τη Φλαμένγκο, τον Οκτώβριο του 2022 στο Γκουαγιακίλ (Ισημερινός).

Ο Σκολάρι λοιπόν είχε βάλει τέλος στην προπονητική καριέρα του, που κράτησε τέσσερις δεκαετίες. Ο «Φελιπάο», όπως είναι το παρατσούκλι του στη Βραζιλία, οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο στο Μουντιάλ του 2002, στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Από την άλλη, υπήρξε και ο πρωταγωνιστής της ιστορικής εντός έδρας συντριβής με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2014, που διοργανώθηκε στη Βραζιλία.

Ο Σκολάρι οδήγησε επίσης την Εθνική Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία (αποκλεισμός στα προημιτελικά) και την Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ (2008-09).

naftemporiki.gr